banner564

Fikirleri yaşatılacak

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, ölümünün 6’ncı yıldönümünde düzenlenecek törenlerle anılacak

Fikirleri yaşatılacak
banner598
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, 6’ncı ölüm yıldönümü olan bugün düzenlenecek törenlerle anılacak. Denktaş için bugün TMT Anıtı önünde ve Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek.
TMT Anıtı önündeki tören, saat 10.08’de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ın anıta çelenk sunmasıyla başlayacak.
Törende saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilip yarıya indirilecek.
Anıt özel defterinin imzalanmasının ardından tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapacağı konuşma ile sona erecek.
Rauf Raif Denktaş’ı anma programı saat 10.45’te Atatürk Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.
Denktaş’ın oğlu Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı  Serdar Denktaş’ın konuşma yapacağı törende, Türk Maarif Koleji Okul Korosu marşlar ve oratoryo sunacak.

Eroğlu: O Kıbrıs sevdalısıydı
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için  “O  Kıbrıs sevdalısı, Atatürk milliyetçisi ve vatanseverdi. Yaşadığı çağı doğru okumuş, çağın ulus devletler çağı olduğunu iyi kavramış, kendini iyi yetiştirmiş, çağdaş değerlere bağlı kalarak Kıbrıs Türk halkını topluluk noktasından devlet sahibi bir halk noktasına taşımıştır” dedi.
Eroğlu, Denktaş’ın ölümünün 6. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük mücadelesini, bu topraklarda özgür, egemen devlet sahibi bir halkın ferdi olarak yaşamak isteyen her KKTC vatandaşının çok iyi okuması gerektiğini ifade eden Eroğlu, her KKTC vatandaşının Denktaş’ın mücadelesini, yaptıklarını çok iyi bilmesi,  anlaması ve anlatması gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık davasının Denktaş’ın oluş sebebi, adeta yaşamının ta kendisi olduğunu belirten Eroğlu, “Kıbrıs Türk Halkı’nın 1950’li yıllardan 2005 yılına kadar uzanan yaklaşık 55 yıllık tarihinin her önemli noktasında Kurucu Cumhurbaşkanımızın yaşamsal kararları ve katkıları vardır. Ne mutlu  ki, rahmetli liderimiz gayesine ulaşmıştır” dedi.
Bir zamanlar hayalini kurduğu devlet kurmanın verilen mücadele sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Eroğlu, mesajına şunları kaydetti:
“O Devlet yaşıyor ve inanıyoruz ki hep yaşayacak. Ancak mücadele henüz bitmemiştir. Rum komşularımız hala haklarımızı gasp etmekte, dünyanın önde gelen ülkeleri ise çıkarları uğruna Rum uyuşmazlığına ve haksız tutumuna ses çıkarmamaktadır.
İşte bu nedenle dün olduğu gibi bugün de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mücadelesi ve sözleri bizlere rehber olmaya devam etmelidir. Sayın Denktaş’ın ‘Devlete, egemenliğe, halka, sahip çıkınız’ sözlerini hep aklımızda tutmalıyız. Ölümünün altıncı yılında bir kez daha rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Denktaş’ın hürriyet mücadelemizdeki yerini ve öğütlerini asla unutmayacağız, söylediklerini, yaptıklarını asla unutmayacağız.”

Özgürgün: Örnek bir liderdi


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın, hayatını Kıbrıs davasına adadığını, son nefesine kadar Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak için büyük uğraşlar verdiğini kaydetti.
Özgürgün, uzun yıllar süren bağımsızlık mücadelesinde O’nun öncülüğü sayesinde Kıbrıs Türk halkının kendi devlet çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuştuğunu ifade etti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 6. ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özgürgün mesajında “Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak halkına önderlik etmiş büyük insan, devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 6. Yıl dönümü nedeniyle saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Denktaş’ın en sıkıntılı dönemlerde kararlı duruşu, engin bilgi birikimi, fikir ve idealleriyle halkının yolunu aydınlatan örnek bir lider olarak geride büyük izler bıraktığını ifade eden Özgürgün, “Geçmişte verilen onurlu mücadelelerde O’nun yeri, varlığı ve bugünlere gelene değin ortaya koyduğu ilke ve değerleri daima hatırlanacak, genç nesillere rehberlik edecektir. En asli görevimiz, Rauf Raif Denktaş’ın bizlere emanet ettiği devletimize tüm gücümüzle sahip çıkmak ve yaşatmaktır” ifadelerini kullandı.
Özgürgün, Denktaş’ın manevi huzurunda saygıyla eğildiklerini kaydetti ve Denktaş’ı özlem, minnet ve rahmetle andı.

Oğuz: Hizmetleri ve eserleri unutulamaz
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Ömrünü özelde Kıbrıs Türkü, genelde Türk Milletinin hak ve menfaatleri yolunda feda eden” bir lider olduğunu, hizmet ve eserlerinin unutulamayacağını ifade etti.
Dursun Oğuz, Denktaş’ın ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Denktaş’ı sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, “kişiliği, cesareti ve çok yönlü üstün nitelikleriyle sadece Kıbrıs Türkünün değil, Yüce Türk Ulusunun ve Müslüman Dünyasının unutulmaz lideri” olduğunu kaydetti.
Oğuz, “Dünya, Kıbrıs Türk Halkının bu adada 1878’den buyana verdiği varlık, egemenlik ve özgürlük mücadelesini görmezden gelse de, 35 yıllık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni haksız yere yok saymaya çalışsa da, şahsına münhasır kişiliğe sahip Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın mücadeleci ruhunu, kararlı duruşunu çok iyi tanımış, hep takdir etmiştir” dedi.
Denktaş’ın hizmet ve eserlerinin unutulamayacağını ve Kıbrıs Türkünün egemenliğinin tescili olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkılacağını kaydeden Oğuz, “Devletimizden, özgürlüğümüzden, güvenliğimizden taviz vermeden, Halkımıza hizmet etmek, UBP’nin vazgeçilmez misyonu olmuş, olmaya da devam edecektir” dedi.

Bayar: Bıraktığı boşluk derinleşiyor
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın “Toros” kod adlı kurucusu, Mukavemetçi Mücahit, mücadeleci lider ve devlet adamı Rauf R. Denktaş’ın bıraktığı boşluğun Kıbrıs Türk halkı ve Türk dünyasında derinleşerek devam ettiğini kaydetti.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 6. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Bayar,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı ölümünün 6’ncı yıl dönümünde özlem, sevgi, saygı ve şükranla andıklarını kaydetti.
Bayar, mesajında,” Geçen altı yıl içinde O’nu hiç ama hiç unutmadık. O hep aramızda oldu. her zaman bizlere rehber oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var oldukça O da sonsuza dek var olacaktı” dedi.
Efsane Lider Rauf R. Denktaş’ın tüm hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve egemenliği için harcadığını belirten Bayar, “ Ne mutlu O’na ki Mücahit halkımız ve Özgürlük Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’le birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını gerçekleştirmiş ve “Kurucu Cumhurbaşkanı” olarak adını tarihe yazdırmıştır. Ve ne mutlu Kıbrıs Türk Halkına ki bugün kendi Devletinin çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.
Bayar, Denktaş’ın, “Halkım beni Türk askerini Ada’ya getiren adam olarak hatırlasın” derken, en büyük eseri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni miras olarak emanet ettiğini vurguladı.

Kimler mesaj yayınladı?
Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Bilal Akbayır ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Metin Atan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Mesajlarda, “Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinde mihenk taşı olan, Türk Milliyetçiliği’nin abidesi değerli liderimiz Rauf Raif Denktaş’ı aramızdan ayrılışının yıldönümünde, hasret, özlem ve saygıyla anıyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473