banner564

Gençlik tehdit altında

Yeniboğaziçi’nde gerçekleştirilen operasyon sırasında 368 adet ‘extacy’ türü uyuşturucu hap ele geçirildi

Gençlik tehdit altında
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde önceki gün düzenlenen uyuşturucu operasyonu sonucunda 368 tane “extacy” türü uyuşturucu hap ele geçirilirken 5 kişi gözaltına alındı.
   Gençliğin uyuşturucu batağına saplandığını belirten vatandaşlar, özellikle satış yapanlara yönelik caydırıcı cezaların gündeme gelmesi için yetkililerin harekete geçmesini istedi.
 Polis gözaltına alınan Mustafa Kemal Karaaslan, Recep Kaptan, Yaman Damlu, Muzaffer Girgin ve İbrahim Görkem Güvener’i tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkardı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Hasan Selvili, 28 Kasım’da aldıkları bilgide zanlı Muzaffer Girgin’in ikametgâhında uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini ve konu adrese bir operasyon düzenlediklerini söyledi. Evin kapısını çalmalarına müteakip, evin içerisinden koşuşturma sesleri duyduklarını ve makul güç kullanarak kağıyı kırarak içeri girdiklerini anlatan Selvili,  zanlı Recep Kaptan’ın evin giriş kısmında, zanlı Mustafa Kemal Karaaslan’ın ise yatak odası içerisinde tespit edildiğini söyledi. 

Yatak odasında bulundu
Yapılan arama sonucunda, yatak odasında bulunan komidinin üzerinde 3 ayrı poşet içerisinde 368 tane uyuşturucu içeren “extacy” türü hap ele geçirdiklerini belirten Selvili, daha sonra ikametgâha gelen zanlı Muzaffer Girgin ile zanlı İbrahim Görkem Güvener’in de gözaltına alındığını söyledi.

Mustafa ile Recep istedi, Yaman getirdi
Yapılan ileri soruşturmada hapların zanlı Mustafa Kemal Karaaslan ve Recep Kaptan’ın istemi üzerine zanlı Yaman Damlu tarafından getirildiğini belirlediklerini ve tespit ederek gözaltına aldıklarını belirten Selvili, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların birer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473