banner564

Çok kısa sürdü

G-20 Liderler Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile ayaküstü görüştü

Çok kısa sürdü
banner598

 Arjantin'de düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi çekilen aile fotoğrafının ardından başladı. İlk oturum öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump birkaç dakika süren ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdi. 

G-20 Liderler Zirvesi, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenleniyor.
Zirvenin Dönem Başkanı ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, zirvenin düzenlendiği Costa Salguero fuar alanında konuklarını karşıladı.
Karşılamanın ardından liderler, basına kapalı yapılan "Adil ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı toplantıya katıldı.
Toplantının ardından, Macri, liderleri resmi törenle karşıladı, ardından aile fotoğrafı çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk oturum başlamadan önce ABD Başkanı Donald Trump ile ayaküstü sohbet etti. Görüşme esnasında Erdoğan'ın yanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.
Macri'nin açılış konuşmasının ardından üç oturumda gerçekleştirilecek zirvenin ilk oturumu "İnsanları ilk sıraya koymak, Küresel Ekonomi, Çalışma Hayatının geleceği ve Kadın'ın güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenecek.
İlk oturum sonrasında ikili görüşmelerde bulunacak liderler, ardından Arjantin'in tarihi Colon Tiyatrosu'ndaki kültürel etkinliğe katılacak. Zirvenin ilk günü G20 Liderler Yemeği ve delegeler için verilecek kokteyl ile son bulacak.
Zirvenin ikinci ve son günü, "Konsensus oluşturmak-Sürdürülebilir Kalkınma ve İklim Sürdürülebilirliği" temasıyla yapılacak ikinci oturumla başlayacak. Bir buçuk saat sürmesi öngörülen toplantıdan sonra zirvenin üçüncü ve son oturumu "Fırsatları Elde Etme - Altyapı, Enerji ve Sürdürülebilir Gıda Geleceği" başlığı altında liderler tarafından değerlendirilecek.
Zirve, G20 Liderler bildirgesinin imzalanması, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin G20 2019 sunumu ve Arjantin Devlet Başkanı Macri'nin kapanış konuşmasıyla sona erecek. 

Tarihi anlaşma imzalandı
Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin  Trudeau ve Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ülkeleri arasındaki yeni  ticaret anlaşmasını “G20 Liderler Zirvesi”nde imzaladı.   
Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen G20 Liderler Zirvesi,  yaklaşık 1,2 trilyon dolarlık ticareti ilgilendiren ABD-Meksika-Kanada  Anlaşması’nın (USMCA) imza törenine ev sahipliği yaptı.  
Zirveye katılmak üzere şehirde bulunan Trump, Trudeau ve Nieto,  1994’te yürürlüğe girdikten sonra Washington’ın geçen yıl yeniden müzakereye  açtığı Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yerine geçecek  mutabakatı aynı anda imzaladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473