banner564

“Git dedirten problemler var”

Kuzey Kıbrıs’a gelen yolcuların yarısını Pegasus’un taşıdığını söyleyen Ali Sabancı, Ercan’daki meydan vergilerinin yüksek olduğundan dert yandı

“Git dedirten problemler var”
banner598
Onur ULAĞ
Pegasus Hava Yolları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) seferlerinin başlamasının 10’uncu yıldönümü dolayısıyla Merit Lefkoşa Otel’de resepsiyon düzenledi. 
İş, siyaset ve medya mensuplarını bir araya getiren resepsiyonda Pegasusu’un 10 yıllık macerası anlatıldı. 
Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı gecede yaptığı konuşmada, Kıbrıs’a taşınan yolcuların yarısının Pegasus ile uçmayı tercih ettiğini söyledi.
“Bugün adaya gelen misafirlerin yarısını Pegasus getiriyor. Diğer beş, altı tanesini topluyorsun yahut dört beş tanesini. Hepsi Pegasus kadar etmiyor. Bu bizim buradaki iş ortaklarımız sayesinde, acentelerimiz sayesinde, Zeki Ziya bey ve ekibi sayesinde oluyor.  Tabi İstanbul’daki, İngiltere’deki ekip sayesinde de oluyor’’ diyen Sabancı, sözlerine şöyle devam etti. “Biz geldiğimizde, 10 sene evvel misafirler tek yöne 255 TL fiyatlarla uçuyordu. Bugün biz takriben 90 TL’lik fiyatlarla uçuyoruz. Düşük fiyat ile uçmamız önemli, misafirlerin yüzde 68’i, yüzde 70’i yüz TL’nin altında bir fiyata uçuyor. Buraya yüzde 50 misafiri getirten hava yoluna git dedirten problemler var. Şu anda uçtuğumuz meydanlar arasında en yüksek vergilerden biri Kıbrıs’ta. Niye? Çünkü bu hava meydanı bir gelir kapısı sanılıyor.  Verdik üç sene evvel ihale ile biri bize şu kadar para vereceğini taahhüt etti. Daha bir kuruş yok. Ben Kıbrıslı değilim, Adanalıyım ama daha bir kuruş yok. Bunun üzerine ihale dışında misafir vergileri artıyor. Demek ki hava yolları da bir ekmek kapısı. Esas gelir kapısı bu misafiri buraya ucuz getirebilip, burada yemek yemesini, burada otelde kalmasını, burada alışveriş yapmasını, burada kumar oynamasını sağlamak.” 
Konuşmaların ardından Pegasus hava şirketine 10 yıllık katkı sağlayan isimlere plaketler verildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473