banner564

Özersay: Halkın umudu olduk

HP, bölge ve köy ziyaretlerine Yedidalga ile Bostancı’dan başladı

Özersay: Halkın umudu olduk
banner598
Halkın Partisi’nden (HP) verilen bilgiye göre, HP bölge ve köy ziyaretlerine başladı ve ilk ziyareti Yedidalga ile Bostancı’ya yaptı. 
HP Geçici Başkanı Kudret Özersay burada vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlattı, sorunları dinledi ve soruları yanıtladı.
Yedidalga’da konuşan Kudret Özersay, partisinin kısa sürede halkın umudu haline geldiğini belirterek, bundan mutluluk duyduklarını ancak bu umudun üzerlerine çok önemli bir sorumluluk yüklediğine işaret etti ve “Bunun bilinciyle hareket edeceğiz. Siyaseti bir meslek olarak görmedik, görmeyeceğiz” dedi.

Kıbrıs yetmezmiş gibi bir de su sorunu 
Özersay, konuşmasında su konusuna da değinerek, Kıbrıs Türk halkının hayatında önemli bir yer tutan Kıbrıs sorunu yetmezmiş gibi şimdi bir de su sorunu yaratıldığını ifade ederek, su sorununun yaratılmasını ve çözülmemesini eleştirdi, bunu “yönetim zafiyeti” olarak niteledi.
Bu arada Halkın Partisi yetkilileri, ziyaretler sırasında partinin temel ilkeleriyle vizyonu konusunda genel bilgiler verdi, projeleri anlattı ve vatandaşlardan gelen soruları cevaplandı.

“Artık bir karar verilmeli”
“Kıbrıs müzakerelerinde olası bir çözüm durumunda Yedidalga bölgesinin Rum tarafına verilmesi ve bu bölgeden vatandaşların giderek ayrılması” konularında sorular sorulması üzerine Halkın Partisi Geçici Başkanı Özersay şu şekilde konuştu: 
“Artık bir karar vermek gerekir. Bu bölge ülkemizin bir parçasıdır ve çözüme karşı çıkmaksızın bu bölgelere hizmet götürmek, sahip çıkmak zorundayız. Bunu yaptığımız, yatırım getirebildiğimiz, alt yapı ve diğer hizmetleri yaptığımız oranda vatandaşın kafasındaki soru işaretleri giderilebilir. Bunu yaptığınız oranda bu bölgede hayatı yeniden yeşertebilirsiniz. Yoksa sabah akşam ‘burası verildi, veriliyor’ diyerek halkı spekülasyonlardan beslenenlerin kucağına atmaya kimsenin hakkı yoktur.” 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474