banner564

Gökçebel: Sorun çok çözüm yok

Kamusal eğitimin bilinçli olarak çökertildiğini savunan Gökçebel, sürekli çıkmazlar yaratılarak, eğitimin kaosa sürüklendiği görüşünü belirtti

Gökçebel: Sorun çok çözüm yok
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel dün KTOEÖS lokalinde basın toplantısı düzenleyerek, eğitim yılı başlarken yaşanan en önemli sorunlar ve hataları ana başlıklar halinde aktardı.
Kamusal eğitimin bilinçli olarak çökertildiğini savunan Gökçebel, sorunların çözümü yerine sürekli çıkmazlar yaratılarak, eğitimin kaosa sürüklendiği görüşünü belirtti.
KTOEÖS olarak eğitimin; bilimsel, demokratik, çok kültürlü, laik, nitelikli ve her çocuğa eşit fırsat tanıyan parasız ve kamusal olmasının mücadelesini yaptıklarını kaydeden Gökçebel, kamusal olması gereken eğitimin her geçen gün hükümetlerin de katkısıyla piyasa malına çevrilmek için yoğun çaba harcandığını belirtti.
“Kâr amacıyla, albeni yaratan, popülist anlayışlarla davranan, denetlenmeyen özel okulların, yurttaş yetiştirme görevi yaptığının sanıldığını” ileri süren Gökçebel, özel okulların devlet okullarına rakip yapıldığını ve sınırlı sayıda olması gereken özel okulların bugün yüzde 25 oranına geldiğini kaydetti.

“Mesleki eğitim iflas etti…”
Devlet okullarına tek kuruşluk bütçe tahsis edilmediğini iddia eden Gökçebel, eğitim bütçesinin yüzde 75’inin özel okullara aktarıldığını ileri sürdü.
Mesleki Teknik Öğrenim’deki sistemin tamamen iflas ettiğini söyleyen Gökçebel, el yordamıyla yapılan düzeltmelerin artık çare olmadığını kaydetti.
Yüksek öğrenimin sadece kâr amaçlı olmasını da eleştiren Gökçebel, YÖDAK’ın “paralı üniversitelerin kurumu gibi faaliyet gösterdiğini” ileri sürdü.

Eksik kadrolara açıklandı
Gökçebel basın toplantısında okullardaki eksik kadrolarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Müdür: 4, Müdür Muavini: 15, Bölüm Şefi: 210, Atölye Şefi: 41,Öğretmen en az ihtiyaç: 25 olması gereken:80, münhal çıkılan: 55, PDR öğretmenliği ilkokullarda olması gerektiği halde bu alana herhangi bir kadro açılımı yapılmayarak TC’den öğretmen getirilmektedir. İhtiyaç en az: 10, Köy Kadın Kursu Öğretmeni: 4, Sekreter: 12, Hademe: 44, Özel Eğitim Öğretmeni (Genel Ortaöğretim ve Mesleki Teknik Öğretimde kadrosu dahi yasada yeri yoktur): 10.”

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473