banner564

Başvurular sürüyor

Mal Tazmin Komisyonu’nun faaliyetlerini durdurduğuna ilişkin Rum iddiaları yalanlandı

Başvurular sürüyor
banner598
    Taşınmaz Mal Komisyonu’nun faaliyetlerini durdurduğuna ilişkin Rum iddiaları yalanlandı. Diyalog’un görüşlerine başvurduğu  Komisyon Başkanı Güngör Gürkan,  böyle bir durumun olmadığını, faaliyetlerin devam ettiğini açıkladı. 
   Gürkan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasdiadis’in mülkiyet konusuyla ilgili çalışmalara başlaması sonrasında komisyona başvuruların bir nebze azaldığını, ancak yeni başvuruların yapılmakta olduğunu belirtti. Gürkan, “Taşınmaz Mal Komisyonu başvuruları almaya ve çalışmaya devam ediyor” dedi. 
   “Komisyon biliyorsunuz ki Strazburg’un tanıdığı bir yerdir” diyen Gürkan, “İki lider mülkiyet konusunda kriterleri görüşüyor, mülkler kategorize ediliyor ama bunlar şu anda bizim çalışmalarımızı etkilemiyor” şeklinde konuştu. 
   Bir yılı bir aşkın süredir Taşınmaz Mal Komisyonu’nun ürettiği tazminat kararlarının ödenmemesinin anımsatılması üzerine Başkan Gürkan, “Evet, mali bir takım sorunlar var ve bunların çözülmesi için uğraşılıyor. Bize verilen bilgiye göre önümüzdeki hafta birkaç davayla ilgili ödeme yapılacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473