banner564

Gökten para yağıyor

Gazimağusa Serbest Liman bölgesinde şirket kuran ve tek kuruşluk işlem yapmayan Eyüp Güneyisi’nin hesabına Bir milyon 555 bin Euro yatırıldığı ‘tesadüfen’ ortaya çıktı

Gökten para yağıyor
banner598

 Suna ERDEN

GaziMağusa Serbest Liman bölgesinde danışmanlık şirketi kuran, ancak kurulduğu 2 yıllık sürede hiçbir faaliyeti bulunmayan şirketin direktörü Eyüp Güneyisi’nin, 129 bin 600 Euro nakit para ile Ercan’dan çıkış yaparken tutuklanması, bilinmeyen gerçeklerin ortaya çıkmasına yol açtı.
   Kayıt dışı yüklü miktarda para ile gözaltına alınan zanlı, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada şirketin hesabına 2017 yılında 7 farklı tarihte,  Bir milyon 555 bin Euro tutarında para yattığı ancak şirketin kurulduğu tarihten itibaren ithalat ve ihracat yaptığına dair herhangi bir kayıt olmadığı açıklandı.
   Soruşturmayı yapan polis, zanlı Eyüp Güneyisi’nin 18 Eylül’de Ercan Havaalanı’ndan 129 bin 600 Euro para ile çıkış yaparken, “Suç Gelirlerinin aklanması” ve “Para kambiyo yasası’na ayrıkı hareket” suçlamalarıyla tutuklandığını belirtti. 
   Zanlının Mağusa Serbest Liman bölgesinde 1 Kasım 2016 yılında kurduğu, uluslararası danışmanlık şirketi olduğunun belirlendiğini mahkemeye aktaran polis, şirket yetkililerinin Serbest Liman Müdürlüğü’ne işlemlerinde bilgi verme sorumluluğu olduğunu belirtti. Polis, şirketin kurulduğu tarihten itibaren ithalat ve ihracat yaptığına dair herhangi bir bilgi vermediğinin belirlendiğini de söyledi. 
   Polis ,söz konusu şirketin hesabına, geçtiğimiz yıl 7 farklı tarihte,  Bir milyon 555 bin Euro para yattığını ve paranın yattığı tarihlerde, zanlının KKTC’de olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, süre talep etti. Mahkeme, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473