banner564

Görevden kaçmayız

UBP’yi ziyaret eden işadamları, ülkede bir reform hükümetine ihtiyaç olduğunu belirterek, Ulusal Koalisyon önerdi, Özgürgün net cevap verdi:

Görevden kaçmayız
banner598
Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), ülkede uygulanması gereken “yapısal reformlar için ulusal koalisyon” kurulması talebini iletmek üzere ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) ziyaret etti.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, gerekli tedbirlerin alınabileceği ve radikal kararların verilebileceği bir hükümet yapısı gerektiğini söyleyerek, “Erken seçim kararı alınır veya geniş tabanlı bir hükümette yer alma görevi verilirse, biz görevden kaçmayız dedi.
Özgürgün, herhangi bir partiler arası görüşme ve yapı olmadığını, hükümette gerekli tedbirleri alabilecek, yapabilecek kişilerin veya erken seçim düşüncelerinin de ortaya konularak tartışılabileceğini söyledi.
UBP olarak geniş tabanlı bir hükümet konusunda yapılabilecek çalışmalara daha önce de katkı koyabileceklerini söylediğini anımsatan Özgürgün, “Gerçekten bu niyetle yola çıkılması gerekir. Bu niyetin dışında gelelim de birileri bakan, müsteşar veya müdür olsun şeklinde olmaması gerekir. Her şeyi ile anlaşmış bir ortam oluştuğu takdirde bunun içinde yer alırız” dedi.

Şadi: Güçlü bir hükümet şart
İŞAD Başkanı Metin Şadi ise, şu anda ihtiyaç duyulanın güçlü, iradesi olan bir hükümet olduğunu kaydederek, gerekli kararları alarak takvimlendirip uygulayacak çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Şadi, “UBP çok önemli bir anahtardır. UBP’siz bir şey olabileceğine biz inanmıyoruz” dedi.
“Ülkemizin ihtiyacı olan böylesi bir reform hükümeti ve programıyla ilgili sizlerle birlikte çalışmaya ve bu konuda İŞAD olarak her tür desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz” diyen Metin Şadi, ayrıca Güney’deki iş adamlarının da ortak hareket etme talepleri olduğunu, iş dünyası olarak birlikte komite kurarak tekrar Kıbrıs’a dikkat çekmek için çalışmalar yapacaklarını fakat bunun yapılabilmesi için çok güçlü bir hükümete ihtiyaç olunduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473