banner564

Devlet politikası şart

Girne’deki çalıştayda konuşan üst düzey yetkililerin tamamına yakını, Kuzey Kıbrıs’taki çevre sorunlarının çözümünde yaşanan yasal eksikliğe dikkat çekti

Devlet politikası şart
banner598
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği, “Yaşayan Çevre, Yaşanacak Çevre” temasıyla “Biyolojik Çeşitlilik”, “Katı Atık Yönetimi” ve “Sanayi Atık Suları” başlıklı eş zamanlı oturumlarla gerçekleşen çalıştay dün Acapulco Hotel’de başladı. 
Çalıştayda konuşan üst düzey yetkililerin tamamına yakını, Kuzey Kıbrıs’taki çevre sorunlarının çözümünde yaşanan yasal eksikliğe dikkat çekti. Sorunların çözümü için devlet politikasının ve toplumsal bilincin şart olduğuna vurgu yapan konuşmacılar, çevre konusunda yasa ve tüzüklerin uygulanamamasının; hükümet, kurum ve sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonsuzluktan kaynaklandığını belirterek bu soruna bir çare bulunması gerektiğini kaydetti.
 Çalıştay, bugün taslak raporunun hazırlanmasının ardından okunacak basın bildirisiyle sona erecek.
Çalıştay, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Büyükelçi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ana Muhalefet UBP adına Meclis Başkan Yardmcısı Ünal Üstel, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile TC Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz ’in açılış konuşmalarıyla başladı. 
Konuşmaların ardından oturumlara geçilmeden önce çalıştaya katılan bazı çevre örgütü temsilcileri salonda “nükleere hayır” yazılı pankart açtı. 
Konuşmalarda ilk sırayı alan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Çevre biliminin ekonomiden turizme, enerjiden doğal afetlere ve deniz kirliliğine kadar birçok konuyu içine alan çok geniş bir bilim dalı olduğunu belirtti.
 “Çevre sorunu diye sorun yoktur. İnsanın çevreye yarattığı sorunlar vardır. İnsan odaklı çözümler bulunamazsa bunlar geçici ve sonuca ulaşmayacak çözümler olacaktır” diyen Bakan Dinçyürek, çalıştayda çevre sorunlarına insan odaklı çözüm üretmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473