banner564

Güneye gidip geri döndüler

Nijerya uyruklu Kennedy Dede’yi feci şekilde öldürdükleri iddia edilen zanlılardan 3 tanesi daha tutuklandı

Güneye gidip geri döndüler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da yaşları 17 ile 28 arasında değişen yedi kişi tarafından vahşice katledilen 28 yaşındaki Nijerya uyruklu öğrenci Kennedy Taomamwa Dede cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Olay günü tutuklanan zanlılar Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, B.Ç.’nin (K-17) ardından aranan şahıslar olan 21 yaşındaki Onur Körkurt, 28 yaşındaki Aydan Sel ve 17 yaşındaki kız çocuğu S.D önceki gün polise giderek teslim oldu. Üç zanlının Güney Kıbrıs’a kaçtıkları ancak ailelerinin teşviki ile geri gelip polise teslim oldukları öğrenildi. Öte yandan cinayette tutuklu sayısı 6’ya çıkarken,  Güney Kıbrıs’a kaçan Nidai Şanlı’nın olayda etkin rol oynadığı öne sürüldü. 

Asıl fail Güney’e kaçtı
Cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma sürerken, polise teslim olan zanlılar Onur Körkurt, Aydan Sel ve S.D dün tutuklama talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Polis Müfettişi Erkan Yahat, zanlılar Onur Körkurt, Aydan Sel ve S.D’nin, diğer zanlılar Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, B.Ç ile birlikte Kennedy Taomabwa Dede’yi, evinden darp ederek ve zorla alıkoyarak kaçırdığını ve Çanakkale göletine götürerek, ciddi şekilde darp edip adı edileni öldürdüklerini söyledi. 
Zanlıların 31 Ocak 2018 tarihinde Güney Kıbrıs’a yasadışı yollardan kaçtıklarını belirten Yahat, önceki gün KKTC’ye geri dönerek polise teslim olduklarını ifade etti. Mesele ile ilgili aranmakta olan emarelerin ve aranmakta olan bir şahsın olduğunu aktaran Yahat, mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, zanlıların bir gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. Mesele ile ilgili tutuklu bulunan 6 zanlı bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

Talimatı Şanlı verdi iddiası 
Dede’ye elektrik verip, işkence yaptıkları daha sonra da döverek öldürdükleri öne sürülen 7 zanlından olaydan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan ve halen orada bulunan Nidai Şanlı’nın olayda etkin rol oynadığı öne sürüldü. Altı zanlının polise verdiği ifadede Şanlı’nın teşviki ile olayın işlendiği, öldürücü darbeyi Dede’ye vuran isim olduğu iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473