banner564

7 yıl da olabilirdi!

Toplamda 6 bin 600 liralık motor parçası çalan 3 hırsızdan birine 9, ikisine 15’er ay hapislik veren yargıç uyardı:

7 yıl da olabilirdi!
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da Surlariçinde faaliyet gösteren Ünsal Motor isimli garajından 21 Eylül 2017 tarihinde 5 bin TL değerindeki motor ve bin 600 TL değerinde motor parçaları çaldıkları gerekçesiyle Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar Mehmet Kılıç, Uğurcan Gülmez ve İsmet Yapıcı hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
   Hırsızlığın ardından güvenlik kameralarından tespit edilerek tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen zanlılar hapis cezasına çarptırıldı.
   Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Ulunay açıkladı. Ulunay, sanıkların işlemiş oldukları suçların ciddi ve yaygınlaşan suçlardan olduğunu, özellikle dükkân açma suçunun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirterek, benzer sabıkası olan zanlılar aleyhine bu durumun ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
   Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, zanlıların suçlarını kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını da lehlerine değerlendirdikten sonra sabıkaları ve suça katkılarına göre cezalandırdıklarını söyledi. Yargıç, sanık İsmet Yapıcı'yı 9 ay, sanıklar Gülmez ile Kılıç'ı 15’er ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474