banner564

İlginç eylem

Özkan Yorgancıoğlu ve Serdar Denktaş maskesi takan CAS çalışanları, Başbakanlığa yürüdü

İlginç eylem
banner598
Hava-Sen üyesi, Ercan Havalimanı’nda yer hizmeti veren Cyprus Airport Services (CAS) şirketi çalışanlarından bir grup, hükümetin CAS çalışanlarıyla sözleşme imzalamayı reddettiği gerekçesiyle Başbakanlık önünde eylem yaptı.
Eylemciler, CAS çalışanlarının çadır eylemini sürdürdüğü, tasfiye edilen Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) merkez binasından Başbakanlık önüne, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın maskelerini takarak yürüdü.
Eylemciler Başbakanlık binası önünde, CAS ile ilgili yaşananları konu alan bir skeç oynadı. Skeçte KTHY yerine yeni bir milli havayolunun kurulması, havaalanının geri alınması yönünde yapılan açıklamalar, CAS şirketiyle ilgili söylenenler ve halen CAS çalışanlarıyla sözleşme imzalanmaması konularında mesajlar verildi. Skecin son bölümünde ise ekmek kavgasını yansıtan bir sahne yer aldı.
CAS çalışanlarını temsilen Osman Kırmızı yaptığı konuşmada, hükümetin niyetinin tüm devlet kurumlarını özelleştirme olduğunu ileri sürdü.
 “Hükümet istifa” sloganı da atan eylemciler daha sonra eylemlerini tamamlayarak Başbakanlık önünden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474