banner564

İtirazlar sonuç vermedi

Başsavcılığın itirazı sonucu yeniden tutuklanan kürtaj davasının 4’ü doktor 6 sanığı, avukatlarının serbest kalmaları talebine rağmen 1 Temmuz’a kadar Merkezi Cezaevi’nde kalacak

İtirazlar sonuç vermedi
banner598
Girne’de “Yasa dışı kürtaj” davası ile ilgili Nisan ayında serbest bırakılan ve Başsavcılığın Yüksek Mahkemeye başvurarak aleyhlerinde 15 Haziran’da yeniden tutuklama kararı verilen Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasiha Serdaroğlu, emekli hemşire Taner Okburan ve ebe Ayşegül İşbilen dün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. 4’ü doktor 6 kişinin yargılandığı “Yasa dışı kürtaj” davasında sanıklara Fasıl 154 Ceza Yasası altında, 4 ayrı dava getirildi. Yargıç, sanıkların itham edilmesi için davayı 1 Temmuz tarihine ertelediğini ve sanıkların o güne kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdiğini açıkladı.
Girne Kaza Mahkemesi Yargıç Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Başsavcılık adına mahkemede hazır bulunan Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Namık Kemal Baz’ı tanık olarak dinletti. Polis çavuşu Namık Kemal Baz, sanıkların ciddi bir suçla yargılandıklarını, davaları sonuçlanıncaya kadar cezaevine gönderilmeleri talebinde bulundu. 

Sanıklar tek tek dinlendi
Sanık avukatları ise sanıkların 11 Nisan tarihinde teminatla serbest kaldıklarını ve ülkeden kaçma teşebbüsünde bulunmadıklarını beyan ederek, serbest bırakılmalarını talep etti. Başsavcılık, itham için kısa bir süre talebinde bulunurken, savunma avukatları tutukluluk süresine itiraz ederek, sanıkları tek tek mahkeme huzurunda dinletti.
İddia makamı ile sanık avukatlarının beyanlarını değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, sanıklar aleyhine dava ikame edildiğini, iddia makamının sanıkları itham etmek amacı ile dava günü tayin edilmesini ve itham edilene kadar sanıkların tutuklu kalmasını talep ettiğini belirtti. 

Yüksek Mahkeme kararına dikkat çekildi
Yargıç, sanık avukatlarının tutuklu yargılanma talebine itiraz ettiğini belirterek, Yüksek Mahkeme’nin sanıklar hakkında verdiği istinaf kararına atıfta bulundu. Yargıç Gökhan Asafoğulları, Yüksek Mahkeme’nin meydana gelen olayın ciddiyetine bulgu yaparak sanıkların tutuklanmasına emir verdiğini kaydederek, bu kararın alt mahkemeye ışık tuttuğunu söyledi. Yargıç, sanıkların itham edilmesi için davayı 1 Temmuz tarihine ertelediğini ve sanıkların o güne kadar cezaevinde tutuklu kalmasına karar verdiğini açıkladı.

Sanıklar aleyhine getirilen davalar
Fasıl 154 Ceza Yasası 227. Madde Ağır Veya Hafif Bir Suç İşlemek İçin Sersemletmek Ağır veya hafif bir suç işlemek veya işlenmesini kolaylaştırmak veya ağır veya hafif bir suç işlenmesi veya işlenmesine teşebbüs edilmesinden sonra suçlunun kaçmasını kolaylaştırmak niyetiyle, herhangi bir kişiye herhangi bir uyuşturucu veya sersemletici madde veren herhangi bir kişi, ağır bir suç işlemiş olur ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir. 
220. Madde: Çocuk Doğumunu Gizlemek, Bir kadın doğum yaptığında, çocuğun doğumdan önce veya sonra ölmesine bakılmaksızın, ölü çocuğun cesedini gizlice elden çıkarmakla doğumu gizlemek için çaba harcamak.
169 A. (1) Hamileliğe, aşağıdaki bentlerde öngörülen hallerde ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Yasası uyarınca kayıtlı bir doğum ve kadın hastalıkları uzmanı tarafından yapılması koşuluyla, son verilmesi suç sayılmaz. 
167.  Madde: Çocuk Düşürmeye Teşebbüs ,Çocuk oluşsun veya oluşmasın, bir kadının herhangi bir çocuk düşürmesi niyetiyle yasa dışı olarak bir kadına zehir veya başka zararlı madde veren veya herhangi bir zehir almasına sebep olan veya herhangi bir çeşit şiddet kullanan veya başka herhangi bir vasıtaya başvuran herhangi bir kişi, ağır bir suç işlemiş olur ve on dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474