banner564

Kabus bitti

Karşıyaka Kulaksız sitesinde oturan İngilizler, mahkeme kararıyla evlerinden atılmaktan kurtuldu

Kabus bitti
banner598
Karşıyaka Kulaksız sitesinde oturan İngilizler, yıllardır devam eden ‘evlerinden atılma’ kabusundan kurtuldu.
Er Meydanı TV’nin haberine göre; Avukat Boysan Boyra ve  Avukat Hasan Alkan’ın İngilizleri savunduğu dava olumlu sonuçlandı.
Haberde şunlar kaydedildi:
“Yaklaşık 12 yıl önce Karşıyaka’da Akfinans Bank Ltd. tarafından konan bir ipotekle ilgili Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen 2164/2006 sayılı davada verilen hükmün iptal edilmesi ile ilgili yine Girne Kaza Mahkemesi tarafından 2312/2010 sayılı davada verilen kararla ilgili istinafta bugün Yüksek Mahkeme İngilizleri sevindiren nitelikte bir karar verdi.
Yüksek Mahkeme 20/2015 sayılı istinafta, Girne Kaza Mahkemesinde 2312/2010 sayılı davada 04.12.2014 tarihinde verilen hükümden Akfinans Bank Ltd.’in yaptığı istinafta kısmen başarılı olduğu bulgusu yapmasına rağmen, Banka’nın adında bulunan 8 koçan’ın iptal edilerek, mal sahibi Yüksel Yılmaz’ın adına dönmesine ve bu 8 ev ile ilgili hak iddiasında bulunan 14 davacının (Robert Alan French, Janet Blanche French, Philomena Anne Watkin Jones, Merhum Hedley Watkin Jones Terekesi, Anthony James Barker, Irene Elizabeth Barker, Eva Madeleine Mccluskey, David Wilson, Marion Audrey Wilson, Derek Andrew Trainer, Rachelle Jean Bookatz, Brian Freeman, Margaret Freeman ve Christine Arline Beveridge Barclay’in), 2164/2006 sayılı davaya davalı olarak eklenerek, bu 8 evin satışı ile ilgili konunun Girne Kaza Mahkemesinde görüşülmesine emir verdi.
Ancak, Pauline Read’in davası ile ilgili olarak Akfinans Bank Ltd.’in istinafında haklı olduğuna bulgu yapan Yüksek Mahkeme, Pauline Read’in davasının iptal edilmesine emir verdi. Pauline Read daha önce aynı taşınmaz mal ile ilgili lehine tazminat emri verilen bir hüküm almıştı. Şimdi, İngilizler, Banka’nın Kulaksız Construction Ltd., Abdurrahman Güney ve Yüksel Yılmaz aleyhine açtığı ve 20.11.2008 tarihinde hüküm aldığı 2164/2006 sayılı davaya taraf olacaklar ve Banka’nın 8 adet evin satış talebi ile ilgili konu İngilizler de söz hakkını kullanmak üzere tekrar görüşülecek.

Alkan açıklama yaptı:
İngilizlerin avukatlarından, Av. Hasan Alkan, davayla ilgili açıklamasında şunları söyledi: 
“Banka daha önce mal sahibi olduğu için ingilizler aleyhine tahliye davaları açmıştı, bu davaların artık ileriye gidemeyeceği ve bunca yıldır devam ettirdiğimiz yargısal süreçte başarılı bir sonuç elde ettiğimiz düşüncesindeyim. Biz Bankanın Kulaksız Construction Ltd., Abdurrahman Güney ve Yüksel Yılmaz aleyhine açtığı 2164/2006 sayılı davada verilen 20.11.2008 tarihli hükümde İngilizler’in evlerinin satılmasını öngören kısmının iptal edilmesi gerektiği düşüncesindeydik ve Yüksek Mahkeme, müvekkilimiz Pauline Read hariç talep ettiğimiz şekilde hüküm verdi.
Biz yine, kendi müvekkillerimizin evlerine tekabül eden ve açık artırma neticesinde bankanın adında geçen koçanların iptal edilerek Yüksel Yılmaz’ın (yani mal sahibinin) adına dönmesini talep etmiştik, Yüksek Mahkeme Pauline hariç diğer İngilizleri ilgilendiren 8 koçanın iptal edilerek Yüksel Yılmaz’ın adına dönmesine emir verdi. Son olarak da müvekkillerimizin hak iddia ettiği evler ile ilgili bize söz hakkı verilerek, bankanın satış talebinin görüşülmesini talep etmiştik ki, Yüksek Mahkeme bize bu söz hakkını vererek 2164/2006 sayılı davada taraf olmamıza emir vermiştir.
Artık hileli olduğuna inandığımız ipoteğin de iptali için elimizden geleni yapacağız. Şu anda İngilizler evlerinde huzur içinde oturmaya devam edecektir. Kabus bitti.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473