banner564

Sevimnaz ve Hazan şampiyon

KKTC’nin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde Badminton Cumhuriyet Kupası yapıldı

Sevimnaz ve Hazan şampiyon
banner598
Badminton Federasyonu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 34. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği 11 yaş altı turnuvasından sonra 13 yaş altı turnuvasını da düzenledi.
Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen 13 yaş altı KKTC Şampiyonası 13 Kasım 2017 Cumartesi günü yapıldı. 2005 ile 2008 arası doğumlu olan sporcuların katıldığı turnuvaya, ilginin yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Saat 16.00’da açılış seremonisi ile başlayan karşılaşmalar saat 20.00’de düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Gün boyunca çekişmeli ve heyecanı yüksek 5 kategoride toplam 36 maç oynandı. Özellikle tek erkekler ve tek bayanlar finalinin müthiş bir çekişmeye sahne olduğu turnuvada, erkelerde Girne Üniversitesi adına yarışan Hazan Ali Akhisar şampiyon olmayı başarırken, kızlarda ise Yakın Doğu Üniversitesi adına yarışan Sevimnaz Çiftlikağası şampiyon oldu. Çift bayanlar mücadelesinde tüm rakiplerini mağlup eden Melissa Beyaz ve Naz Düzgün çifti ile çift erkeklerde mücadele eden Hüseyin Şahali ile Baran B. Noroğlu çifti turnuvada yenilgi almadan birinci oldular. 

Mixlerde Yakın Doğu Üniversitesi
Mix maçlarında ise Nehir M Deniz ve Salih Doğu Öztürk çifti de tüm rakiplerini mağlup ederek birinci olmayı başardılar. Sporcuların topladığı puanlara göre ise takım şampiyonluğunu Yakın Doğu Üniversitesi kazanırken, ikinciliği Girne Üniversitesi, üçüncülüğü Net Spor Kulübü ve dördüncülüğü de Kültür Spor Kulübü kazandı. Turnuvada ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Fırat Deniz, yoğun bir katılımın gerçekleştiği turnuvada yaşlarının küçük olmasına rağmen müthiş bir performans sergileyen tüm sporculara, onları yetiştiren antrenörlere, şampiyona boyunca maçları yöneten hakemlere teşekkür etti. Saatin geç olmasına rağmen son maça kadar ilgiyle maçları izleyen velilere ve sporseverlere de teşekkür eden başkan Deniz, turnuvaya gelen her sporcu çocuğun kendileri için birer şampiyon olduğunu bu vesileyle kazananın Kıbrıs Türk badmintonunun olduğunu kaydetti. Ayrıca Federasyon tarafından turnuvaya katılan sporculara Cumhuriyet tişörtü hediye edildi.

Takım sıralaması:
1. Yakın Doğu Üniversitesi
2. Girne Üniversitesi
3. Net Spor Kulübü
4. Kültür Spor Kulübü

11 Yaş Altı Sonuçları:
Tek Erkekler: 
1. Hazan Ali Akhisar 
2. Hasan Altay
3. Baran B. Noroğlu
4. Ömer S. Özdemir

Tek Bayanlar:
1. Sevimnaz Çiftlikağası
2. Nehir Arslan
3. Rabia Kadiroğluları
4. Nehir M. Deniz

Çift Erkekler: 
1. Hüseyin Şahali – Baran B. Noroğlu
2. Hasan Altay – Hazan Ali Akhisar
3. Ali Küren – Ömer Özdemir                                                                  
4. Rifat Tuççağ – Ziya Tilki

Çift Bayanlar: 
1. Melissa Beyaz – Naz Düzgün
2. Rabia Kadiroğluları – Sevimnaz Çiftlikağası
3. Önay Erçoban – Nehir Arslan
4. Tayla Erülkü – Felis Ela Alp

Karışık Çiftler:
1. Nehir M. Deniz - Salih D. Öztürk
2. İncinaz Üngüder - Başar Kuzel
3. İzgi Mertdin – Marko D. Lesinger

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474