banner564

Kalyoncu Ankara yolcusu

Veysel Eroğlu, Asrın Projesi’nin işletilmesine DSİ’nin talip olduğunu ancak KKTC hükümeti ile tam bir mutabakat sağlanamadığını belirtti

 Kalyoncu Ankara yolcusu
banner598
Türkiye'den KKTC'ye gelen suyun işletmesini, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün yürütmesi için teklif sunuldu.
Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkan Ömer Kalyoncu’nun yaklaşık bir hafta sonra Türkiye’ye gideceğini ve su yönetimi konusunun bu görüşmeden sonra netleşeceğini kaydetti.
"Asrın Projesi" olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında Kıbrıs'a su verildiğini anımsatan Eroğlu, Geçitköy Barajı'nda birtakım tesis çalışmalarının yapıldığını belirtti.
Bakan Eroğlu, suyun kesilmesinin söz konusu olmadığını, su sızdırmazlığının kontrol edildiğini ve şu anda Alaköprü Barajı'ndan deniz altındaki boru hatları ile suyun verildiğini söyledi.

Büyük masraf yaptık, heba olmamalı…
Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu proje, Kıbrıs'a hayat verecek olan 'Asrın Projesi'dir, bunun orada çok iyi şekilde işletilmesi gerekir, yani heba edilmemesi gerekir. Büyük masraf yaptık, 1.6 milyar lira masraf yapıldı. Bir noktada tecrübe, dolayısıyla bizim yapmamız uygun olur diye düşündük ve Kıbrıs'a böyle güzel bir faaliyet yapma sözünü de verdik. Önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelmeyi ve bu meseleyi müzakere etme sözü verdi. İnşallah geldiği zaman görüşeceğiz."

“Kullanılan atık su, yer altı suyunu besleyecek”
Kıbrıs'a giden suyun kullanıldıktan sonra denize akıtıldığını vurgulayan Eroğlu, "Daha önce denize geri akıyordu. Arkadaşlara talimat verdim, 'Bunu denize akıtmayın, yer altı suyunu beslemek için kullanın' dedim. Kıbrıs'taki işletmeye karar verilinceye kadar en azından, 'giden su denize boşa akmasın' diye talimat verdik" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473