banner564

Resmen vahşet

Oda arkadaşını 23 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldüren Tevfik Utku Polat’ın cezai ehliyetinin tam olduğunun belirlendi

 Resmen vahşet
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsü içerisinde bulunan öğrenci yurdunda 22 Kasım 2015 tarihinde oda arkadaşını 23 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldüren Tevfik Utku Polat dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. 
Mahkemeye olguları aktaran tahkikat subayı zanlının cezai ehliyetinin tam olduğunun belirlendiğini bildirirken maktul Tevfik Uzunoluk’un acılı ailesi ilk defa konuştu.
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat subayı polis müfettiş muavini Halil Seven zanlının 22 Kasım 2015 tarihinde oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u 23 defa bıçaklayıp öldürdükten sonra Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne gelerek teslim olduğunu anımsattı. Zanlının 23 Kasım 2015 tarihinden bu yana tutuklu olduğunu aktaran Seven, bu süre zarfından 35 yazılı ifade, 8 rapor ve 15 yazışma temin ettiklerini söyledi. Meselenin çok ciddi bir mesele olduğuna vurgu yapan Seven, zanlının soruşturmanın selameti açısından 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatı: Çok yüzeysel kontrol edildi
İddia Makamı Başsavcılık adına kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in sorusu üzerine Halil Seven, zanlının Barıl Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 2 kez kontrol ettirildiğini ve cezai ehliyetinin hem olay esnasında hem de olaydan sonraki günlerde tam olduğunun tespit edildiğini söyledi. Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş ise zanlının toplamda 1 saat kontrolden geçirildiğini ve cezai ehliyetinin belirlenmesi için gereken testin en az 3 saat sürmesi gerektiğini ileri sürerek, zanlının yüzeysel şekilde kontrol edilip raporun hazırlandığını iddia etti. 

Hücrede başını duvardan duvara vurdu
Yine Avukat İbrahim Demirtaş’ın sorusu üzerine Seven zanlının hücrede bulunduğu bir sırada başını duvardan duvara vurarak psikolojik bir buhran yaşadığını ancak zanlının her psikolojik buhranı avukatı ile görüştükten sonra yaşadığını söyledi. Demirtaş zanlının yeniden Psikiyatrist Mehmet Çakıcı tarafından kontrolden geçirilip cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesini talep etti.

7 gün daha tutuklu
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verirken, avukatın yaptığı talebi tek resmi kuruluşun Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olması nedeni ile reddetti.

Teyzesi: Her anti-depresan kullanan cinayet mi işliyor?
Mahkeme çıkışında gazetecilere konuşan maktul Tevfik Uzunoluk’un teyzesi Hatice Seven, okul ve yurttan şikayetçi olduklarını dile getirdi. 
Uzunoluk’un annesinin 11 ay önce eşini amansız bir hastalık nedeni ile kaybettiğini ve anti-depresanlar ile ayakta durduğunu söyleyen acılı teyze, üzerine şimdi birde evlat acısının eklendiğini belirterek “her anti-depresan ilaç kullanan cinayet mi işliyor” şeklinde konuştu.

Cinayetin hemen öncesine kadar annesi ile konuştu
Maktul Tevfik Uzunoluk’un cinayet günü saat 22.00’ye kadar facebook ve telefonda annesi ile konuştuğunu söyleyen acılı teyze, “Hiçbir şikayeti ve şüpheli gördüğü bir şey yoktu” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474