banner564

Kazafana şenlenecek

Ozanköy Pekmez Festivali’nin açılışı Cuma günü yapılacak

Kazafana şenlenecek
banner598
Girne Belediyesi, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Ozanköy Pekmez Festivali’nin tanıtımı amacıyla dün basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, belediye meclis üyeleri ile festivalin organizasyon komitesinden temsilciler katıldı.
Köy meydanında gerçekleşecek festivalin cuma günkü açılışı saat 19.00’da başlayacak. Açılışta pekmez şırası ikramı yapılacak. Çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, 30 Ağustos’ta Örge Volkan’ın saat 21.15’de köy meydanında vereceği konserle sona erecek.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, toplantıda yaptığı konuşmada, harnup ve pekmeziyle ünlü Ozanköy’ün Akdeniz bölgesinde çok önemli bir köy olduğuna dikkat çekerek, Nobel ödülüne aday gösterilen ve “uzay şairi” olarak çağırılan Osman Türkay’ın da bu köyden yetiştiğine işaret etti.
Nidai Güngördü, eski adı “Kazafana” olan köyün Osman Türkay nedeniyle “Ozanköy” adını aldığını anlatarak, doğal güzellikleri yanında turizm potansiyeline sahip köyde çok sayıda yabancının yaşadığını anımsattı.
Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun da, festival sayesinde harnup ve pekmez ürünlerinin üretilmesinin devamını sağlamak yanında köyün turistik tanıtımını da yapmaya çalışacaklarını söyledi.
Pekmez Festivali Komitesi Başkanı Sevgül Yanaroğlu da konuşmasında, festivalle köye özgü eski gelenek ve göreneklerin yaşatılacak olmasının önemine işaret ederek, festivali 7’nci kez düzenlemelerinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Yanaroğlu, festival için emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474