banner564

Emine Çolak'a üst düzey karşılama

İlk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapan Emine Çolak; Erdoğan ve Davutoğlu tarafından kabul edildi, Çavuşoğlu ve Bozkır’la önemli görüşmeler yaptı

Emine Çolak'a üst düzey karşılama
banner598
Resmi ziyaret amacıyla dün sabah Ankara’ya giden Dışişleri Bakanı Emine Çolak, üst düzey temaslarda bulundu.  Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Başmüzakereci Volkan Bozkır’la görüşme gerçekleştirdi.
Kıbrıs müzakere sürecinin ele alındığı kabul ve ziyaretlerde, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını Bakan Çolak’a iletti.


Çavuşoğlu: Her zaman yanınızdayız
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak arasında gerçekleştirilen görüşmeden sonra ortak basın açıklaması yapıldı.
Çavuşoğlu konuşmasında, Türkiye'nin adadaki müzakere sürecinin adil ve kalıcı bir şekilde devam etmesi ve sorunun çözümü için her zaman destek verdiğini söyledi.
AB başta olmak üzere tüm uluslararası örgütlerin ve uluslararası camianın, özellikle de Yunanistan'ın Kıbrıs'a garantör ülke olarak destek vermesi ve bu desteğin görünür olmasının önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Yunanlı dostlarımıza da bu konudaki düşüncelerimizi her fırsatta iletiyoruz. Yunanistan'da bir seçim kararı alındı, umarım en kısa sürede seçim olur ve yeni yönetim işe başına gelir ve bu sürece de desteğini verir" dedi.
Çavuşoğlu, “Adada gördüğümüz pozitif atmosferin iyi bir şekilde değerlendirilmesini arzu ediyoruz ve bunun çözüme yansımasını ümit ediyoruz. Bu sürecin hızlandırılarak devam etmesini arzu ediyoruz. İki tarafta da bu kararlılığı görüyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Mutabakat zaptı imzaladılar
Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanı Emine Çolak, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında bilişim teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptını imzaladı.


Çolak: İlk dış temas Türkiye’ye
KKTC Dışişleri Bakanı Çolak da ülkesi ve Türkiye'de bakanlık görevine gelindiğinde ilk dış temasın iki ülke arasında yapılmasına dair bir gelenek olduğunu hatırlattı.
Türkiye ziyaretinin ilk dış teması olduğuna işaret eden Çolak, daha sonra Kıbrıs'taki süreci ve Kıbrıslı Türklerin kararlılığını, endişelerini ve ihtiyaçlarını anlatmak için diğer ülkelere de ziyaretlerde bulunacağını anlattı.
Çolak, şunları söyledi:
"Çözüm sonrası yeni oluşacak Kıbrıs, bir Avrupa Birliği üyesi olacak. Her ne kadar Rum tarafı bu yönde çalışmalarını tamamladıysa da Kıbrıslı Türkler olarak bizim daha yapacağımız çalışmalar var. Türkiye'nin bu yönde elde ettiği kazanımı da bir işbirliği noktası olarak görüyoruz."

Bozkır: Kıbrıslı Türklerin özgürlüğü önemli…
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile bir araya geldi.
Bozkır, bakanlıkta gerçekleşen görüşme öncesinde basına yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununun bugün ulaştığı nokta itibari ile bölgedeki diğer sorunlara göre daha umut verici bir boyuta ulaştığını ifade etti.
Bozkır, Türkiye'nin adadaki çözümü, kendi Avrupa Birliği (AB) sürecinden daha öncelikli gördüğünü belirterek, Türkiye için önceliğin her zaman Kıbrıs ve Kıbrıslı Türkler olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473