banner564

Koruk: Gençler meslek öğrensin

Gazimağusa Maraş Esnaf Sanatkarlar Derneği, bölgeye Çıraklık Eğitim Merkezi açılmasını istiyor

Koruk: Gençler  meslek öğrensin
banner598
Ergün YAHAT
Gazimağusa Maraş Esnaf  Sanatkarlar Derneği, Çıraklık Eğitim Merkezi’nin Gazimağusa’da açılmasını istedi.  
Meslek Lisesi’nden 50’ye yakın mezun öğrenciyi Lefkoşa’ya gönderdiklerini dile getiren Dernek, “Lefkoşa’ya gönderdiğimiz bazı çocuklarımız ya beti, sigarayı ya da bira içmeyi öğreniyorlar” dedi.
Gazimağusa Maraş Esnaf Sanatkarlar Kalkındırma Derneği Başkanı Hacı Mahmut Koruk, yaptığı açıklamada,  Lefkoşa’ya giden çocukların ailelerinden şikayetler geldiğini belirterek, öğrencilerin Gazimağusa’a açılacak Çıraklık Eğitim Merkezi’nde eğitim görmelerini istediklerini kaydetti.
Gazimağusa’daki Meslek Lisesi’nde her türlü araç ve gerecin olduğunu belirten Hacı Mahmut Koruk şunları söyledi:
 “Çıraklık Eğitim Merkezi’ni Gazimağusa’da görmek istiyoruz. Lefkoşa’ya gönderdiğimiz bazı çocuklarımız ya beti, ya Sigarayı ,yada bora içmeyi öğrenip geliyorlar. Gerçekleri ortaya dökmenin zamanı geldi. Her yıl ortalama buradan Meslek Lisesi’nden mezun 50’ye yakın kişiyi Lefkoşa’ya gönderiyoruz. Burda bizim Gazimağusa’da Meslek Lisesi’nde her türlü araç gereç, aletler var. Eğitim Bakanlığımız Gazimağusa’da bir Çıraklık Eğitim Merkezi açması lazım. Lefkoşa’ya giden çocuklarımız sadece kara tahta üzerinde bunu görüyorlar. Ama burada Meslek Lisesi’nde aletler ve makineler üzerinde uygulamalı görüp ustalık ve kalfalık belgesini alabilirler. Hükümet yetkililerimize çağrı yapıyoruz: buradan Lefkoşa’ya giden çocuklarımızdan bazıları diyeceğim ne yazık ki, bu merkeze giderken boş zamanlarında ya bet salonlarında, ya da içki sigara içtiklerini gözlemleniyoruz. Ne  yazık ki, yönetim olarak disiplinli çalışma denetleyici bir mekanizma yok. Bu konuda çok sayıda ailelerden şikayetler alıyoruz. Onun için dernek olarak Gazimağusa bölgesine böylesi bir yerin açılmasını istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473