banner564

Lefkoşa’da tören yapıldı

Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Lefkoşa’da tören yapıldı
banner598
Emir ERTORUN
Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) ile Turnalar Dergisi işbirliğinde gerçekleştirilen "Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması"nın Ödül Töreni yapıldı.
Yarışmada Birinci Dervişe Güneyyeli Kutlu, ikinci Tüge Dağaşan, üçüncü Turgay Akalın oldu.
Yarışma birincisi "2016 Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışmasında" KKTC'yi temsil edecek.
Lefkoşa Türk Lisesi Mehmet Altınbaş Konferans Salonu’nda yer alan törene, Meclis Başkanı Sibel Siber, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile edebiyatçılar katıldı.
KIBATEK Başkanı İsmail Bozkurt gecenin açılışında yaptığı konuşmada, öykü yarışmasının ülkede ikinci kez yapıldığını belirterek, yarışmanın TÜRKSOY çalışmaları çerçevesinde Avrasya Yazarlar Birliği tarafından Türk dilinin konuşulduğu ülkelerde uluslararası düzeyde düzenlenen bir öykü yarışması olduğunu söyledi.
Ödül vermesinin ardından konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, ülkenin en önemli sıkıntılarından birinin uluslararası alanda boy gösterememek olduğunu belirterek, kültür, sanat, spor alanında uluslararası temsiliyetin önemine işaret etti.
Meclis Başkanı Sibel Siber de, ülkede çok değerli yazarların bulunduğuna işaret ederek, yarışmanın bu yazarların ortaya çıkmasına, yazmasına cesaret verdiğini belirtti.
Siber, düşüncelerini kağıda aktarmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, katılan herkesi tebrik etti.
Konuşmaların ardından katılımcılara kokteyl de verildi ve anı fotoğrafı çekildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473