banner564

Halk desteği alamaz

Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ‘Üçlü zirveye katılmama’ çağrısı yaparak ilginç bir uyarıda bulundu:

Halk desteği alamaz
banner598

 Çiğdem AYDIN

Türkiye’nin Hatay ilinde temaslar yapan Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis’in 25 Kasım’da BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres’in himayesinde Berlin’de görüşeceğine ilişkin açıklamaya tepki gösterdi. Diyalog’a konuşan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın söz konusu görüşmeye katılmaması çağrısında bulunurken “Biz UBP olarak bunu asla tasvip etmiyoruz. Halk desteği de alamaz” dedi.
   Cumhurbaşkanı’nın son açıklamaları üzerine UBP yetkili kurullarının kapsamlı bir değerlendirme yaptığını söyleyen Başbakan Tatar “Cumhurbaşkanına güvenimiz kalmadı. Bu nedenle yeni bir müzakere süreci başlatılmamalıdır. Ülkenin en büyük partisi olarak sayın Akıncı’nın yeni bir sürece girmemesi gerektiğini söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Patlama yaptı
   Son bir hafta içinde Anamur ve Hatay’ı ziyaret ettiğini söyleyen Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ‘Barış Pınarı Harekatı’ ve Kıbrıs Barış Harekatı’na ilişkin sözlerinin her yerde karşısına çıktığını belirterek “Söyledikleri buralarda patlama yapmıştır” dedi. 
   Tüm temaslarında, KKTC’nin daima Türkiye’nin yanında olduğunu ve ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiği yönünde mesajlar verdiklerini anlatan Tatar, bu sayede havanın yumuşatıldığını ve Türk halkının bunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
   Tatar şöyle dedi:
   “Her yerde, her temasta Kıbrıs Türk halkının her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu söyledim.
Her gittiğim yerde Allah razı olsun Başkan diyorlar. Her türlü yakınlaşmanın faydası vardır.
Türkiye’ye her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler çok önemlidir.
Mavi Vatan projesiyle ikili ilişkiler gittikçe güçleniyor. Kimse aramıza asla nifak tohumu sokmamalıdır.”

Altınözü’nde halk sevgiyle karşıladı
Başbakan Ersin Tatar Hatay’daki temaslarına dün Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesini ziyaret ederek başladı.
Başbakan Tatar Altınözü Kaymakamlığına gelişinde halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Kaymakamlık önünde çocuklar Tatar’ı TC ve KKTC bayraklarıyla karşıladı.

Uygur: Tatar festivali onurlandırdı
Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ziyarette yaptığı açıklamada, Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, festivali ilçenin tanıtımı, zeytine sahip çıkılması ve zeytin ürünlerinin ekonomiye dönüşmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini Başbakan Tatar’ın festivali onurlandırmasının da doğru yolda olduklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Tatar: Gereken mesajı veriyoruz
Başbakan Ersin Tatar da, KKTC ve Türkiye’nin et ve tırnak gibi olduğunu belirterek KKTC’ye 1571’de gidenlerle 1974 yılından sonra gidenlerin kardeşlik duyguları içerisinde KKTC’nin gelişmesi için birlikte çaba sarf ettiklerini kaydetti.
Birlik beraberlik ve gönül bağının başarıya ulaştıracağına vurgu yapan Başbakan Tatar, bu tür ziyaretlerle gereken mesajların da verildiğini kaydetti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu sayesinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sondaja başladığını belirten Tatar, Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklerin paylaşılmasının KKTC’nin hak ve çıkarlarının korunmasındaki çok önemli olduğunu kaydetti.


Kıbrıs gazileriyle buluştu
Başbakan Ersin Tatar’ın ikinci durağı Altınözü Belediyesiydi.
Tatar Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette 5 Kıbrıs Barış Harekatı gazisi de hazır bulundu.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Başbakan Tatar’ı ilçede ağırlamaktan gurur ve onur duyduklarını belirterek manevi değeri yüksek bir coğrafyada ekonomik sosyal ve kültürel faaliyetleri geliştirmek arzusunda olduklarını ifade etti.
Başbakan Tatar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondajlarının KKTC’nin gücüne güç kattığını vurguladı.
Tatar, Barış Harekatı ile Kıbrıs Türkü’nün huzur bulduğunu vurgulayarak, gazilere şükranlarını sundu.
Tatar, Barış Pınarı Harekatı’nı başarıyla yürüten Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti ve TSK’yı kutlayarak, bu operasyonda ilk kez ABD ve Rusya’nın bir konu üzerinde anlaşarak onay verdiklerini bunun da Türkiye’nin gücünü gösterdiğini söyledi.

Zeytinyağı Festivali’nin açılışına katıldı
Başbakan Ersin Tatar Altınözü Belediye Başkanı’nın daveti üzerine gittiği ilçede 3. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin açılışı ve toplu açılış törenine katıldı.
Başbakan Ersin Tatar açılış töreninde yaptığı konuşmada kalabalık bir heyetle Hatay’da Altınözü’nde olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydederek, davet için teşekkür etti.
Tatar, bugün çok duygulu bir şekilde karşılandıklarını ve güzel kucaklaşma olduğunu ifade ederek, Hatay’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Doğan ile görüştü
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar Hatay temasları çerçevesinde dün öğleden sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti.
Başbakan Ersin Tatar, Hatay Valiliğini ziyarette şeref özel defterini de imzaladı.
Başbakan Tatar Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının selamlarını iletti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473