banner564

Okullarda sorun yok

Bakan Berova, yeni eğitim yılının pazartesi günü 4 bin öğretmen ve 50 bin öğrenci ile başlayacağını belirterek, herkese başarılar diledi

Okullarda sorun yok
banner598
Gözde Süreç SARI
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, pazartesi günü başlayacak 2017-18 eğitim yılıyla ilgili hazırlık ve çalışmalarını anlatmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bakan Berova’nın yanı sıra Müsteşar Rauf Ataöv, Bakanlık Müdürü Ali Nizam ve daire müdürleri katıldı. 
Bakan Berova, yeni eğitim yılının pazartesi günü 4 bin öğretmen ve 50 bin öğrenci ile başlayacağını belirterek, herkese başarılar diledi. 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, eğitim altyapısına bu yıl 20 milyon TL’lik bütçe çıkarıldığını belirterek ders yılı başlamadan önce tamamlanması öngörülen çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını, diğerlerinin de eğitimi aksatmadan eğitim yılı içinde tamamlanacağını söyledi. 
Bakan Berova, bu yıl devlet okullarında ilk kez güneş enerjisi ile elektrik üretileceğini ve bu amaçla açılan ihalenin 20 Eylül’de tamamlanacağını, projenin de ekim sonu hayata geçeceğini açıkladı.
Ders kitaplarının ve eğitim programlarının KKTC’de yazıldığını belirten Özdemir Berova, öğretmen kadrolarının da artırıldığını bildirdi.
Bakan Berova, taşımacılık konusunda da KAR-İŞ ile protokol imzalama aşamasında olduklarını belirtti. 

 “Kitaplar KKTC’de yazılıyor”
Temel Eğitimi Geliştirme Projesi ile ilgili bilgi veren Berova, eğitim programlarının ve ders kitaplarının KKTC’de yazılmasını öngören projenin bu yıl ikinci kademesinin uygulanacağını belirtti. 
Berova, uygulamanın ilk kez geçen yıl 1, 4 ve 6. sınıflarda başladığını, bu yıl 2, 5 ve 7. sınıflarla devam edip, gelecek yıl 3 ve 8. sınıfların da sisteme entegre edilmesiyle tüm müfredatların KKTC’de yazılmış olacağını vurguladı. 
Okullarda müfettiş eksikliği bulunduğuna işaret eden Berova, yapılan sınavlarla üç denetmenin sisteme entegre edildiğini belirtti. 
Denetmen alımının süreceğini dile getiren Berova, 25 denetmen alımı için yetki alındığını ve son aşamaya gelindiğini kaydetti. 

“Öğretmen kadroları” 
İlköğretimde öğretmen kadrosunun artırıldığına işaret eden Berova, 1430 olan sayının 1530’a yükseltildiğini kaydetti. 
Özel eğitim öğretmenliği alanında da 2010 yılından beri ilk kez münhal açıldığını ve öğretmen alındığını söyleyen Berova, sayının daha da artırılacağını belirtti. 
Berova, öğretmen nakil süreçlerinin meşakkatli olduğunu söyleyerek, sistemin standartlaşması, nakillerin hızlı yapılması konusunda yasa ve tüzük değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu, buna yönelik ön çalışma yaptıklarını kaydetti. 
Mesleki eğitime yönelik proje hazırlandığını söyleyen Bakan Berova, bu projenin sonuçlandırılmasının hedefleri arasında yer aldığını kaydetti. 

Nizam: Çalışmalar yüzde 80 tamam 
Bakanlık Müdürü Ali Nizam, okullardaki altyapı çalışmalarına değindi. 
Altyapısı eğitim yılı başlamadan önce bitirilmesi hedeflenen okullardaki çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlanarak, 11 milyon 550 bin TL harcandığını söyleyen Nizam, eğitim yılı içinde eğitimi engellemeden devam edecek çalışmalara ise yaklaşık 4 milyon TL harcanacağını söyledi. 
Güneş enerjisi ile elektrik üretilecek ilk kamu okulunun 23 Nisan İlkokulu olacağını dile getiren Nizam, ihaleye çıkıldığını kaydetti. 
Basın toplantısında ayrıca; Talim Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever, Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Taşkın, İlköğretim Dairesi Müdür Vekili Hakkı Başkan, Genel Orta Eğitim Dairesi Müdür Vekili Nahide Yalyalı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Aytunç Şirket, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler de birer konuşma yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474