banner564

Mutlu şimdi hücrede

Muhaceret işlemi yaptırmadan güneye gitti, tatili bitince geri döndü

Mutlu şimdi hücrede
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’daki Lokmacı Sınır Kapısından Eylül ayı içerisinden muhaceret işlemi yaptırmadan Güney Kıbrıs’a geçen ve önceki gün yine aynı yolla KKTC’ye giriş yapmak isterken tespit edilen zanlı Mutlu Yüksel tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Aytan Özoğlu zanlı Mutlu Yüksel’in Eylül 2017 tarihi içerisinde Lokmacı Sınır Kapısın’dan muhaceret işlemlerini yaptırmadan Güney Kıbrıs’a geçtiğini belirtti. Polis, zanlının daha sonra 14 Eylül tarihinde yine aynı yolla KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada tespit edilerek tutuklandığını ve vermiş olduğu gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, ülkemizde turist olarak bulunduğunu belirterek teminata bağlamasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad, zanlının yasal statüsünü ve işlemiş olduğu suçu da dikkate alarak tutuklu yargılanmasının uygun olacağını ve bu bağlamda 15 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473