banner564

“Öncelikli hedef üretim”

Lefke’de CTP’lilerle buluşan Erhürman, müzakerelerdeki son durumu, hükümet icraatlarına ilişkin düşüncelerini ve partinin yol haritasını üyelerle paylaştı

 “Öncelikli hedef üretim”
banner598
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler ve yeni dönem parti çalışmaları hakkında ilçelerde başlattığı kitle toplantılarının sonuncusunu önceki akşam, yeni ilçe olan Lefke’de gerçekleştirdi. 
Lefke Belediyesi konferans salonunda toplanan üyelere seslenen Erhürman, müzakerelerdeki son durumu, hükümet icraatlarına ilişkin düşüncelerini ve partinin yol haritasını üyelerle paylaştı.
Toplantıda, Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Bucak Örgütü Başkanı Vehit Nekipzade ve Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali de konuşma yaptı.

Siyasi eşitlik ilkesi yaşamsaldır
Müzakerelerde gelinen aşama ve Cenevre’de yaşananlar hakkında detaylı bilgi veren CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, siyasi eşitlik ilkesinin yaşamsal olduğunu, federasyonun yaşamasının buna bağlı olduğunu yineledi. “CTP bu ülkede çözümü en çok isteyen partidir” diyen Erhürman, federal çözümü BM parametreleri doğrultusunda desteklediklerini kaydetti.
UBP-DP Azınlık Hükümetinin, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı eleştirdiği konulara da değinen Erhürman, hükümet kanadının tavır ve açıklamalarının böylesi bir dönemde halkın çıkarına olmadığını, “yalan yanlış bilgilerle toplumu yanıltmaya çalıştıklarını” savundu.

Üretime dayalı teşvikler verilecek
CTP’nin yeni dönem politikalarının odağına üretimi koyduğunu kaydeden Genel Başkan Tufan Erhürman, hükümete geldiklerinde Lefke’nin özellikleri nedeniyle üretime dayalı teşvikler vereceklerini, şimdiden hazırlamaya başladıkları plan projeler ile üretim ağlarını ilmik ilmik öreceklerini söyledi.
Üretmekten başka şansları olmadığını kaydeden Erhürman, “Tarih burada, kültür burada, doğal güzellik burada, ceviz, hurma, çilek, patates, portakal burada ama planlama yapamıyor, bu potansiyelden yeterince faydalanamıyoruz. Artık bunu yapmanın zamanı” ifadelerini kullandı.

Tıp-İş heyetinden, CTP’ye ziyaret 
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Sıla Usar İncirli ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları görüşmek amacıyla CTP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. 
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sağlık alanında sıkıntılı bir dönemden geçildiğini söyleyerek, partisinin, güçlendirilmiş kamu hastaneleri ve sıkı denetlenen özel hastaneler yaratılması görüşünde olduğunu ifade etti. 
Sıla Usar İncirli, devletin kamu sağlık sistemini, destekten yoksun bıraktığını, itibarsızlaştırmaya çalıştığını ileri sürerek, yeni hastane, hekim ve hemşire istihdamı yapmadığını belirtti. 
Hastaların kötü koşullara sahip hastanelerde tedavi gördüğünü, mutlu olmadığını, tedavi görmek için uzun saatler beklediğini kaydeden İncirli, bunun sorumlusunun doktorlar olmadığını söyledi. 
Yaşanan sorunlarda bugüne kadar iktidara gelen tüm hükümetlerin sorumluluğu bulunduğunu söyleyen İncirli, çözüm için tüm kesimlerin birlikte çalışması gerektiğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 03:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474