banner564

Zaman önemli değilmiş!

Kiprianu’dan sonra Hristodulidis de Mayıs’tan önce uzlaşının söz konusu olmadığını açıkladı

Zaman önemli değilmiş!
banner598
AKEL Lideri Andros Kiprianu’dan sonra,  Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri öncesinde, adada bir anlaşmaya ulaşılabileceğini düşünmediğini söyledi.
   Hristodulidis’in, Kathimerini gazetesinde yer alan söyleşisinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Dünya Ekonomik Forumu’nun gerçekleştirildiği Davos’taki görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunduğu haber verildi.
   Anastasiadis’in Dünya Ekonomik Forumu’na müzakerelerdeki durumu ilettiğini ve geçmişte yapılan hatalardan kaçınılması gerektiğini izah ettiğini söyleyen Hristodulidis, Anastasiadis’in Davos’taki muhataplarına, referanduma yalnızca boşluk ve belirsizlikler içermeyen bütünlüklü bir çözümün gidecek olduğunun, açıkça iletildiğini de dile getirdi.
   Rum tarafında gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimlerden önce bir anlaşmaya varılabileceğini düşünmediğini vurgulayan Rum sözcü, “Türkiye’nin temennilerde bulunmaktan uygulamaya geçmesi gerektiğini” ve bu görüşü başka devletlerin de paylaşmakta olduğunu savundu.
   Gazeteye göre Hristodulidis, Anastasiadis’in Davos’ta ENI ve TOTAL şirketlerinin başkanları ile yaptığı görüşmeler ve bu şirketlerin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisinde daha fazla faaliyette bulunmakla ilgilenmelerinin, aynı zamanda ABD’nin Rum kesiminin enerji planlamalarına yönelik desteğinin, Davos temaslarının olumlu unsurlarından olduğuna da işaret etti.
   Gazeteye göre Hristodulidis, Kıbrıs halkının önünde konulacak olan olası bir anlaşmanın, tam anlamıyla bütünlüklü olması gerektiğini de dile getirdi.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban ile ilk kez ortak görüşme yapmasının, Ban’ın Kıbrıs sorununa doğrudan müdahalesi anlamına gelip gelmediği sorusuna karşılık ile Hristodulidis, bu görüşmenin, böyle bir yoruma neden olacağını düşünmediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474