banner564

Reşat Akar: Baskılar kabul edilemez

Reşat Akar ‘basın özgür olmazsa demokrasi de olmaz” diyerek, KKTC’de bazı yanlışlara dikkat çekti:

Reşat Akar: Baskılar kabul edilemez
banner598
   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, özgür basının demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın bu konuda, birçok ülkenin ilerisinde olduğunu, buna karşın son zamanlarda bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi..
   Akar “zaman zaman basını yıldırma veya etkisizleştirme girişimlerinin yapıldığını üzülerek görüyoruz” diyerek şunları kaydetti:
   “Kuzey Kıbrıs’ta, nüfusa göre çok fazla gazete, radyo ve televizyonun olduğu bir gerçektir. Ve bu görüntüye bakılarak, KKTC’de demokrasinin ileri seviyede olduğu iddia edilir. Ne var ki; çok sayıda basın-yayın kuruluşunun olduğu ülkemizde, zaman zaman gazetecilerin ‘siyasi baskı altına alınabildiğine’ tanık oluyoruz. Bunlar, henüz tanınmamış ülkemiz açısından olumlu tavırlar değildir.
   Basın özgürlüğünün, kişilerin özel yaşamına müdahale veya hayali düşüncelerle, hiçbir kanıtı olmadan kişilere yönelik bir saldırı hakkı olmadığı gerçeğini de kabul ediyoruz ve bun yönde alınması gereken önlemlere her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.
   Ancak; icraatların eleştirilmesi, yanlışların, rüşvet ve suistimal olaylarının ortaya çıkarılması gibi konularda özgür basına herkesin ihtiyacı vardır. Basını, değişik taktiklerle veya devlet gücünü kullanarak susturma girişimlerinin de karşısında olduğumuz bilinmelidir.
   Bu düşüncelerle tüm basın emekçilerinin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474