banner564

Sahtekarlığı  meslek edinmiş

Sahte sözleşme ile öğrencilere ev kiralayan ve benzer suçlardan daha önce de tutuklanan Ahmet Uğurlu Şanlıtürk cezaevine gönderildi

Sahtekarlığı  meslek edinmiş
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da kurduğu sahte emlak şirketi aracılığı ile sosyal medyada başkalarına ait evlerin reklamını yapıp, irtibata geçtiği yabancı uyruklu öğrencilere kiralayan Ahmet Uğurlu Şanlıtürk hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Sahte sözleşmelerle evleri kiralayıp 12 öğrenciden 76 bin 494 TL nakit para temin eden zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlının 20 Ocak 2017 ve 29 Eylül 2017 tarihleri arasında aynı suçlardan tutuklandığını, teminatla serbest bırakıldığını ancak teminat şartlarına riayet etmediği belirtildi. Öğrencilerden aldığı paraların da bulunmadığı ifade edilerek, teminat istendi.
Para bulunamadı
Duruşmaya çıkarılan zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Şanlıtürk’ün 7 ay önce kurmuş olduğu sahte emlak şirketi Heaven Island Exclusive Real Estate aracılığı ile başkasına ait evleri Facebook üzerinden tanıtımını yaparak kiraladığını söyledi. Polis, zanlının yabancı uyruklu üniversite öğrencilerine sahte kira sözleşmeleri ile ev kiralayıp 12 öğrenciden 76 bin 494 TL nakit para temin ettiğini açıkladı. İlk şikâyetin 4 Aralık 2018 tarihinde geldiğini ve zanlının tespit edilemediğinden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden derdest emri temin edilerek, KKTC genelinde aranan şahıs ilan edildiğini söyleyen polis,18 Aralık’ta Girne’de bulunan Alagadi bölgesinde tespit edilerek yakalandığını ifade etti. Ballıkara, mahkeme emri ile zanlının Hamitköy ve Alagadi bölgesinde bulunan ikametgâhlarında arama yapıldığını ve Lefkoşa’da bulunan iş yerinde yapılan aramada birçok öğrenciye doldurulan sahte emlak kiralama sözleşmesinin tespit edilip emare olarak zapt edildiğini anlattı. 
Teminat şartlarına riayet etmedi
Polis, zanlının 12 öğrenciden temin ettiği 76 bin 494 TL nakit paranın bulunamadığını mahkemeye aktardı. Zanlının 20 Ocak 2017 ve 29 Eylül 2017 tarihleri arasında aynı suçlardan tutuklandığını ve mahkeme kararıyla teminatla serbest bırakıldığını kaydeden polis, zanlının teminat şartlarına riayet etmediğini ve aleyhine 8 dava getirildiğini belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının 45 günü aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473