banner564

“Esaretten Özgürlüğe’ adlı oyun Ocak ayından Mayıs’a kadar okullarda sahnelenecek

Eğitime sanatla katkı

“Esaretten Özgürlüğe’ adlı oyun Ocak ayından Mayıs’a kadar okullarda sahnelenecek
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Tiyatro AŞHK’ın Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu ve Kurucuları Şenay ve Alara Köroğlu’nu kabul ederek görüştü. 

Kabulde, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları ile Özel Kalem Müdürü Kemal Burgaç da hazır bulundu. 
Görüşmede, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü’nün organizatörlüğünde Tiyatro AŞHK’ın ‘Esaretten Özgürlüğe’ adlı oyununun ülkede bir program çerçevesinde ilçe okullarında Ocak ayından Mayıs ayına kadar sahnelenmesi projesi konuşuldu. 
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tiyatro Sanatçısı Hüseyin Köroğlu, Tiyatro AŞHK olarak 2019 yılının Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı olması dolayısı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Kültür Dairesi ile yapılacak ortak proje çerçevesinde, Tiyatro AŞHK’IN ‘Esaretten Özgürlüğe’ adlı oyununu kendi doğduğu ülkede, topraklarda gençler ile buluşturma fırsatı bulacaklarını belirtti. 

Özyiğit Köroğlu’nu kutladı
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de, öncelikli olarak Kıbrıs Türk Halkının bağrından çıkarak başarılı çalışmalara imza atan Köroğlu’nu kutladı. 
Özyiğit, sanatın ve sanatçının toplumlar için öneminin tartışılmaz olduğunu, sınırların sanatla aşılabildiğini, bunun en somut örneklerinden birini de Hüseyin Köroğlu’nun ortaya koyduğunu belirtti. 
Proje çerçevesinde oyunun 2019 Ocak ayından başlayarak Mayısa ayına kadar ilçelerde sahneleneceğini belirten Özyiğit, oyunla ilgili detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde Kültür Dairesi aracılığı ile yapılacağını ifade etti.
,
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474