banner564

Serkan ile Hakan anılarda yaşayacak

Türkiye’den gelen uzman ekip, uçak kazasının nedenlerini araştırmaya başladı

Serkan ile Hakan anılarda yaşayacak
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Deneyimli pilotlar Serkan Özcezarlı ile Hakan Çetinkaya’nın ölümüyle sonuçlanan uçak kazasını araştırmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı’na bağlı 2 kişilik kaza/kırım ekibi, dün KKTC’ye geldi.
Kaza/kırım ekibi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı başkanlığında, KKTC Sivil Havacılık Dairesi teknik ekibi ile çalışmalarına başladı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, inceleme ve tetkiklerin 3 gün sürmesinin planlandığını bildirdi. Açıklamada, inceleme sonrası bir ön rapor hazırlanacağı detaylı teknik raporunsa bir ay içinde hazır olmasının hedeflendiği vurgulandı.  
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı da 2 kişilik kaza/kırım ekibinin inceleme ve tetkiklere başladığını bildirdi. 
Bakanlık, inceleme ve tetkiklerin 3 gün sürmesinin planlandığını belirtti.
İnceleme sonrası bir ön rapor hazırlanacağını kaydeden Bakanlık, detaylı teknik raporun ise bir ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

Pilotlar sonsuzluğa uğurlanacak
Bu arada düşen uçakta hayatını kaybeden deneyimli pilotlar Serkan Özcezarlı ve Hakan Çetinkaya’nın cenaze programları belli oldu.
Serkan Özcezarlı için bugün saat 10.00’da Geçitkale’deki Hava Sporları Federasyonu’nda tören düzenlenecek.
Özcezarlı için Başbakan Ersin Tatar’ın talimatıyla Spor Dairesi’nin ve Hava Sporları Federasyonu’nun katkılarıyla yapılacak tören, Geçitkale’deki hangar önünde gerçekleştirilecek. 
Bu törenin ardından Özcezarlı’nın cenazesi, Cihangir Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazına müteakip Cihangir Mezarlığına defnedilecek.
Hakan Çetinkaya’nın naaşı ise ailesinin isteği üzerine defnedilmek üzere dün akşam 20.45’te
İzmir’e götürüldü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473