banner564

‘Ailenize zarar veririz’

Seri tecavüzcü Mürsel Aydın’ın yakınları polisleri tehdit ediyor

‘Ailenize zarar veririz’
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 2018 yılı Ocak-Haziran ayları içerisinde sosyal medyada tanışıp arkadaş olduğu kızlara cinsel saldırıda bulunan ve yargılanarak13 yıl hapse mahkum edilen seri tecavüzcü Mürsel Aydın’ın ailesi polisi tehdit ediyor.
Yargılama sürecinde de E.G. isimli tecavüz mağduru kıza ulaşıp, şikayetini geri çekmesi için baskı kuran ve bu nedenle aleyhlerine dava getirilen sanığın babası Faruk Aydın ile kardeşi Bünyamin Aydın’ın teminat değişikliği yaparak Türkiye’ye gittiği ve oradan buraya tehditler yağdırdığı belirtildi.
Baba ile oğulun, tecavüz soruşturmasını yapan polisleri telefonla arayarak kendilerine ve ailelerine zarar vereceğine dair tehdit ettiği kaydedildi.
Baba Faruk Aydın’ın Türkiye’de güçlü siyasileri tanıdığını, oğlunun haksız yere mahkum edildiğini, bunun hesabını soracağını ve polislerin çocuklarına zarar vereceğini söylediği kaydedildi.
Tehditler üzerine Faruk Aydın ile Bünyamin Aydın hakkında tutuklama emri alındı. Aranan şahıs ilan edilen baba ile oğulun ülkeye girmesi halinde anında tutuklanacağı kaydedildi.

Ne olmuştu?
Sanık 1 Ocak 2018 tarihinde Instagram’da tanışıp arkadaş olduğu B.E.’ye Lefkoşa’da Anıt Tepe civarındaki yüksek bir tepede tecavüz etmişti.
Sanık Şubat ayı 2018 tarihinde ise yine sosyal medyada arkadaş olduğu B.Y. isimli 19 yaşındaki kıza da yine Anıt Tepe yakınındaki yüksek bir tepede araç içerisinde darp edip, tecavüz etmiş, kızlık zarını yırtarak vahim zarara uğratmıştı.
Sanık evlilik vaadiyle B.Y’yi susturmuş ve konuşmak için buluştuklarında ise ikinci kez tecavüz etmişti.
Sanık 20 Haziran tarihinde yine sosyal medyada tanıştığı E.G. isimli kızı da bir bahane ile evine götürüp darp edip, tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. 

Baba ile oğul davaya etki etmeye çalıştı
Şikayetler üzerine tutuklanan sanık yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Yargı süreci devam ederken, babası Faruk Aydın ile ardeşi Bünyamin Aydın şikayetçi kızlardan E.G.’ye ulaşıp, ifadesini değiştirmesi için baskı yapmıştı.
Durumdan haberdar olan polis baba ile oğulu tutuklamıştı. Faruk Aydın ile Bünyamin Aydın yapılan soruşturmanın ardından yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. Ancak baba ile oğlunun mahkemeye başvurup, teminat değişikliği yaptığı, bu esnada Türkiye’ye gittiği ve bir daha dönmedikleri belirtildi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474