banner564

Sona yaklaştık

Cumhurbaşkanı Akıncı, tüm halkın bayramını kutladı ve müzakereler hakkında umutlu mesaj verdi

Sona yaklaştık
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, halkın bayramını kutladı, bayramın barış ve huzur getirmesini diledi.
Akıncı, Kıbrıs Türk halkının tanınmış bir devletteki ortaklık haklarından mahrum bırakılarak yıllarca dünyadan soyutlanmış bir biçimde yaşatılmasının artık sonuna yaklaşıldığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı; “Kıbrıs Türk halkı, Güney Kıbrıs’taki ile eşit olacak kendi kurucu devleti ile hem kendi evinin efendisi olacak, hem de kurucu ortağı olarak yeni federal Kıbrıs’taki hak ettiği yerini alacaktır; günü geldiğinde referandumda kendi iradesi ile barış içinde yeni ve aydınlık bir geleceğin kararını kendi verecektir” dedi.


Siber: Daha güzel, daha 
yaşanılır bir dünya

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, insani değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarmanın önemine işaret ederek, daha güzel, daha yaşanılır bir dünyaya ulaşmanın ortak sorumluluk olduğunu vurguladı.


Özgürgün: Huzur dolu 
geçmesini diliyorum

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bayramların; birlik, bütünlük ve dayanışma duygularını hep birlikte paylaşmalarına vesile olan özel günler olduğuna vurgu yaparak, Kurban Bayramının, ülkede, Anavatan Türkiye’de ve tüm dünyada en güzel şekilde, sevgi ve huzur dolu geçmesini diledi.
Özgürgün, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı’nı ülkede de kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını vurguladı.


Eroğlu: Devletimize sahip çıkalım

3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Eroğlu, Kıbrıs konusunda bir sonuca ulaşılması için Rum 
Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum liderliğinin, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le 11 Şubat 2014’de imzalanan ortak açıklamanın ruhuna aykırı ve uzlaşmaz tutumundan vazgeçmesi, 2016’da iki halkın iki ayrı referandumda oylayabilecekleri bir antlaşmanın ortaya çıkmasını sağlayacak akıl yoluna, barış yoluna gelmesi temennisinde bulundu.
Daha iyi bir gelecek için birlik beraberliği sağlamanın, gereksiz bölünmelerin yaşanmamasının ve devlete sahip çıkmanın gerektiğini vurgulayan Eroğlu, bunun için ekonomik kalkınmaya ve Anavatan Türkiye ile ilişkileri daha da güçlendirmek; sağlıklı, kardeşçe ilişkileri geliştirmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Ataoğlu: Refah, huzur ve sağlıklı geçsin
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Ülkemizde barışın, özgürlüğün, hukukun, demokrasinin egemen olduğu bayramlarla, insanlık alemine, Müslüman dünyasına ve hepimize, refah, huzur, sağlık diliyor, Kurban Bayramımızı içtenlikle kutluyorum” dedi.


Özyiğit, tüm halkın bayramını kutladı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkı ve tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bayramın barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu ve huzur dolu geçmesini diledi.

Berova: İslam alemine huzur getirsin

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bayramın tüm İslam alemine mutluluk ve huzur getirmesini diledi.
Kurban Bayramı vesilesiyle Bakanlığın basın bürosu aracılığıyla yayımladığı mesajda Özdemir Berova, dini bayramların; küskünlüklerin unutulduğu, sevgi, barış ve saygı ortamının egemen olduğu çok özel günler olduğunu belirtti.

Oğuz: Kardeşlik pekişsin

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, bayramların; barış, dayanışma yardımlaşma ve paylaşma zamanları olduğunu belirterek, “Bu günler; insanlar arasında sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesiledir” dedi.


Çavuşoğlu: Nice huzurlu bayramlara

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm Müslüman alemi ve halkın bayramını kutladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu mesajında şunları kaydetti:
“Kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma duygularının hatırlanması ve yoğun olarak yaşanmasına vesile olan bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı ifa ettiğimiz şu günlerde, dargınlıkların unutulması ve tüm toplumun kardeşçe kucaklaşmasını diler, ülkemizin barış ve refahın hakim olduğu nice bayramlara ulaşmasını ümit ederim.


İzcan: Buruk bir bayram

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun Kurban Bayramı’nı “büyük ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar ile boğuşarak” karşıladığını belirtti.
BKP Basın Bürosu aracılığı ile yayımladığı bayram mesajında İzcan, Kıbrıs sorununda çözümsüzlük ve belirsizliğin Kıbrıslı Türkleri toplumsal yok oluş tehlikesiyle karşı karşıya getirdiğini savundu. İzcan, Kıbrıs Türk’ünün varlık ve kimliğini koruma mücadelesinde kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473