banner564

“Hem ihtiyatlı hem iyimseriz”

Halkla bayramlaşan Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakerelerde gelinen son aşama hakkında da bilgi verdi

“Hem ihtiyatlı  hem iyimseriz”
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, Kurban Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı’nda dün halkla bayramlaştı.
Bayramlaşmaya, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 28.Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, askeri yetkililer, devlet ve hükümet yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Basın mensuplarına Kıbrıs müzakereleri ve bayramla ilgili düşüncülerini aktaran Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelerde daha önce varılan mutabakatların ve 2014 tarihli çerçeve anlaşmasını çöpe atılmadığını, onların üzerine yeni uzlaşmalar inşa edilerek bugünlere gelindiğini kaydetti.
Müzakerelerde önemli gelişmeler olduğu kadar aşılması gereken güçlükler bulunduğunu da vurgulayan Akıncı, “Bunların aşılması için makul ve gerçekçi olunması gerek. Yalnız biz değil, Rumlar da makul ve gerçekçi olacak. Sınırları bilecekler. Neyin olabileceğini, neyin olamayacağını onlar da biz de anlayacağız” dedi.
Müzakerelerdeki şu anki durumu “ihtiyatlı iyimserlik” olarak tanımlanabileceğini belirten Akıncı, “Evet, hem ihtiyatlıyız, hem de iyimseriz. Temenni ederim ki artık ihtiyatlı da olmayacağımız ‘çok iyi noktaya geldik’ diyebileceğimiz bir döneme ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

“Bayramın farkında olamayan Müslümanlar var”
Akıncı, konuşmasına İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlayarak başladı, “Bugün, bu bayram yaşanırken, bayramın farkında bile olamayan milyonlarca Müslüman var. Ne yazık ki bir ateş çemberinin içinde yaşıyorlar ve bunlar çok yakınlarımızda yaşanıyor” dedi.
Suriye’de yüz binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, kan gölüne dönen bölgede milyonlara varan yaralı ve mültecinin olduğunu, bu durumun 5 yıldır sürdüğünü belirten Akıncı, dünyadaki diğer çatışma alanlarında da bir an önce barışın ve huzurun sağlanmasını, acıların ve yaraların sarılmasını temenni etti.

“Alkollü şekilde direksiyon başına geçmeyin”
Akıncı, konuşmasını trafikte dikkatli olun çağrısıyla tamamladı.
Kurban Bayramı nedeniyle uzun bir tatile girildiğini, bu sürede hem dinlenileceğini hem de eğlenileceğini kaydeden Akıncı, özellikle gençlere trafikte dikkatli olmaları konusunda çağrı yaptı, “Gezip eğlenmek, yemek içmek herkesin hakkı ama alkollü şekilde direksiyon başına geçmeyelim. Bu bayram günlerine kendimize, ailelerimize zehir etmeyelim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473