banner564

“Sorun Rumlarda”

Dışişleri Bakanı Nami, Kıbrıs müzakerelerinin başlaması konusunda Türk tarafının üzerine düşeni yaptığını belirtti

“Sorun Rumlarda”
banner598
 

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bu güne kadar ortak metinle ilgili yapılan çalışmaların heba edilmemesi gerektiğini belirterek, olası bir tıkanıklık durumunda BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilci atamayacağını, arabuluculuk görevinin alt seviyeye ineceğini, Kıbrıs sorununun Genel Sekreter’in gündeminden rafa kalkacağını söyledi.

Bakan Özdil Nami, katıldığı bir televizyon prıgramında ortak metinle ilgi açıklamalarda bulundu.

Ortak metnin her iki tarafın da hassasiyetlerini giderdiğini belirten Bakan Nami, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’in Genel Sekreter’e yazdığı mektubun uluslararası kamuoyunda alıcısının olmadığını ifade etti.

 

“Rum lider ortak açıklamanın geldiği noktadan pişman oldu ve koalisyon ortaklarıyla sıkıntı yaşıyorsa, BM’nin buna fırsat vermemesi gerekir” diyen Dışişleri Bakanı Özdil Nami, tarafların masaya oturup, iyi niyetle çözüme odaklanması, liderlerin, halkların ve her iki taraftaki sivil toplum örgütlerinin taleplerine cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünü desteklemekte olduğunu da ifade eden Bakan Özdil Nami, esas sorumluluğun Rum tarafında olduğunu, Türk tarafının üzerine düşeni yaptığını vurguladı

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 03:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474