banner564

Tarihi gerçeği yineledi 

Erdoğan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türkiye’nin Kıbrıs’taki soykırımı engellediğini belirtti

Tarihi gerçeği yineledi 
banner598

 Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na atıfta bulunarak, Kıbrıs Türkü'nün Rum çeteleri tarafından soykırıma uğramasına engel olmaya çalışan Türkiye’nin o dönem müttefikleri tarafından cezalandırıldığını vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması" programında konuştu.
Erdoğan, konuşmasında Kıbrıs’a da yer vererek şöyle dedi:
"Çünkü biz yakın tarihimizde silah, mühimmat, askeri teçhizat bakımından dışa bağımlılığın acısını çok çekmiş bir milletiz. Bunu işte en son 1974 Kıbrıs'ta yaşadık. Stratejik ortaklarımız, bizi yarı yolda bıraktı. Muhabere askerde çok çok önemlidir. Muhabere sistemlerimiz çöktü. Neden? Stratejik ortaklarımız, verdikleri o destekler, telsizler, susturma denilen olayla susturdular. Ama şimdi biz onlardan kurtulduk. Şimdi biz kendi telsizimizi kendimiz yapıyoruz. Onlara ihtiyacımız yok. Kıbrıs Türkü'nün Rum çeteleriyle soykırıma uğramasına engel olmak için bizzat müttefikleri tarafından unutmayın cezalandırılmıştır. Şimdi de aynı oyunlar oynanıyor. Nerede? Suriye'de. Aynı oyunlar oynanıyor. Fakat şimdi, oyunları oynayanlar şunu bilmeli ki kullandıkları enstrümanlar, insan olarak söylüyorum, yanlış enstrümanlar. O yanlış enstrümanlar onları aldatıyor. Bizi aldatamayacaklar. Zira ülkemiz 3 yıl boyunca bırakın parasını peşin ödediği uçakları teslim almayı, periyodik bakım ve onarımları için verdiği uçaklarını dahi geriye alamamıştır. Meselenin çok daha utanç verici boyutu, ülkemiz kendisine yıllar boyunca teslim edilmeyen uçakları için hangarda saklama ücreti ödemek zorunda bırakılmıştır. Neler yaşadı bu ülke."

Erdoğan: Denktaş'ı rahmetle anıyorum 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı saygı ve rahmetle andığını Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı, Kıbrıs davasının önderi Rauf Denktaş'ı vefatının 7. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyorum" ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474