banner564

Tehlikeli bir tür

Metehan’da şüpheli hareketler sergileyen Çağın Kazınoğlu ve Pavlos Pengkaris’in tasarrufunda ‘Amfetamin’ türü sıvı uyuşturucu madde bulundu

Tehlikeli bir tür
banner598
Teoman TURAN
Çağın Kazınoğlu ve Pavlos Pengkaris isimli iki şahıs, Lefkoşa’daki Kermiya Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptığı esnada şüpheli hareketlerde bulununca polisin dikkatini çekti. Yapılan aramada tasarruflarında sıvı uyuşturucu madde bulunan zanlılar dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz, şüpheli hareketlerde bulunan zanlı Çağın Kazınoğlu’nun kullanımındaki ve zanlı Pavlos Pengkaris’in yolcu olarak bulunduğu araçta önceki gün saat 10.30 raddelerinde Kermiya Sınır Kapısı’ndan arama yapıldığını söyledi.
Polis, yapılan arama sonucunda zanlı Pengkaris’in oturduğu koltuk altında siyah renk deri kılıf içerisinde gizlenmiş yaklaşık yarım gram ağırlığında ‘Amfetamin’ türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi. 
Polis, ayrıca aynı yerde içerisinde amfetamin türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan cam pipo ile uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 15 cc sıvı bulunarak emare olarak alındığını belirtti. 

Kazınoğlu’nun evinde de bulundu
Polis, olayın akabinde zanlı Kazınoğlu’nun ikametgâhında yapılan aramada ise yaklaşık 120 cc uyuşturucu madde içerdiğine inanılan sıvı bulunduğunu mahkemeye aktardı.
Polis memuru Cemal Ramiz, zanlıların mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiklerini vermiş oldukları ifadelerinde ise suçlarını kabul ettiklerini, tasarruflarında ve zanlı Çağın Kazınoğlu’nun ikametgâhında bulunan uyuşturucu maddeleri Güney Kıbrıs’tan ithal ettikleri beyanında bulunduklarını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 2 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
Öte yandan zanlıların tasarrufunda bulunan ‘Amfetamin’ tehlikeli uyuşturucu türlerine girdiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473