banner564

Tepkiye gerek yok

Kasulidis “ABD, Türkiye’nin Eni-Kogas’ın çalışmalarını bozmayacağını söylerken bize de tavsiyelerde bulundu” dedi

Tepkiye gerek yok
banner598
   Rum gazetelerinden Alithia gazetesine göre; Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in “ABD bize, ENI-Kogas çalışmalarının Türkiye tarafından bozulmayacağı teyidini verdi ve hükümete tepki göstermemesi tavsiyesinde bulundu” dedi.
   Kasulidis  RİK’e yaptığı açıklamada Amerika’nın bu yöndeki teyidinin Eylül ayında, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ve şahsı BM Genel Kurul toplantısı için New York’ta iken Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini gündeme getirmeleri üzerine verildiğini söyledi. 
   Kasulidis “ABD bize tepki göstermememizi tavsiye etti çünkü belli ki Türklerin, bugün yaptıklarını, yani ENI’nin çalışmalarını 5 deniz mili mesafeden takip edeceklerini düşünmüşlerdi, Navtex yayınlayarak Barbaros’un araştırmaları ve sondaj platformu kurma hareketinde bulunacaklarını değil” dedi. 

israil ile ortak tatbikat
  
   Fileleftheros ayrıca Güney Kıbrıs ile İsrail’in gelecek hafta ortak bir arama-kurtarma tatbikatı düzenleyeceğini bildirdi. 
   Gazete “Son Perde Gerisi Hareketler... Ankara Nezdinde Müdahaleler, Girişimler ve Caydırıcı Hareketler... Lefkoşa’ya Da Tavsiyeler” başlığıyla iç sayfasında detaylandırdığı haberinde özetle şunları yazdı:
   “Amerikalılara göre Türkler, 9’uncu parselde sondaj çalışmaları yapan ENI’yi ‘taciz etmeyecekleri’ teyidinde bulundular. Ancak, Türkiye tarafından yayınlanan Navtex’e göre Kıbrıs MEB’i içerisindeki geriye kalan parsellerde Barbaros ile sismik araştırmalar yapacaklar. Lefkoşa’ya da, Türk meydan okumalarına tepkisini 9’uncu parseldeki çalışmaların taciziyle birleştirme(me?)si çabası vardı. Bu yüzden Amerikalılardan Lefkoşa’ya (Ankara’ya değil) ‘soğukkanlılığınızı koruyun’ tavsiyesi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474