banner564

“UBP kirli yatırıma karşı”

Özgürgün, “Lefke’de geçmişteki maden facialarını kimsenin yeniden yaşatmasına asla izin vermem, karşılarında beni görürler” dedi

“UBP kirli yatırıma karşı”
banner598
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Lefke'de yeni bir maden macerasına asla izin vermeyeceğini, buna kalkanların karşılarında kendisini göreceklerini vurguladı. Özgürgün, önceki gün akşam Lefke’ye giderek, Lefke Sivil Toplum Örgütleri ile “Lefke’ye yeni bir maden açılmasına ilişkin girişimleri” değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. 
Toplantıda UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Örgüt Başkanı Kemal Dürüst de hazır bulundu. 
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Genel Koordinatörü Teoman Oktay ve orada bulunan sivil toplum örgütleri temsilcilerinin şikâyetlerinin başında öncelikli konu olarak Lefke ve Bölgesinde maden işletmeciliğinin bir kere daha başlatılması girişimleri geldi. Örgüt temsilcileri yeni madene karşı çıktılar. 
Okullar, Limanlar, Bahçeler, yollar ve benzeri konularda şikâyet ve önerilerini belirten temsilciler, bu sorunların çözümlenmesi için birlik olunması gerektiğini belirttiler ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e de bu konuda gerçekleştirdiği toplantıdan dolayı teşekkür ettiler. 
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada, Lefke halkının sorunlarını, haykırışlarını, dinlerken kendisinin de çok duygulandığını belirterek; “Siyasi yaşamım sonunda ben de bir Lefkeli olarak Lefke’ye gelip yerleşmeyi düşünüyorum. Zaten evim buradadır. Onun için Lefke’yi ben de en az sizin kadar düşünüyorum” dedi. 
UBP Güzelyurt Milletvekili ve İlçe Başkanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, özellikle, dinamik, kararlı ve mücadeleci Lefke Sivil Topluk Örgütlerinin Lefke’ye nasıl sahip çıktılarını görmekten mutlu olduğunu belirterek; “Bu toplantı geleceğe ışık tutacak bir toplantıdır. UBP Hükümetleri döneminde de bu kirli sanayi veya kirli yatırım diye bildiğiniz bölgedeki yatırıma karşı olduk, şimdi de karşıyız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474