banner564

“En büyük engel sevgisizlik”

Ortopedik Özürlüler Derneği “Kaliteli Sağlık Hizmeti Herkesin Hakkıdır” sloganıyla yürüyüş düzenledi

“En büyük engel sevgisizlik”
banner598
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri, “Kaliteli Sağlık Hizmeti Herkesin Hakkıdır” sloganıyla hastanelerde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.
Dernek binasından başlayarak ellerinde “Her insan bir engelli adayıdır”, “Ben buradayım tuvaletim park yerim nerede”, “siz sıkışınca oylar bizden, biz sıkışınca WC nerde”, “Kaliteli sağlık hizmeti herkesin hakkı”, “En büyük engel sevgisizliktir” yazılı pankartlarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne yürüyen eylemciler, ana giriş kapısında basına açıklama yaptı.
Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, derneğin misyonu gereği, üyelerinin toplumsal konularda yaşadığı sıkıntıları ilgili mercilere aktarma ve çözümü noktasında görüş ve öneri sunmayı görev edinmiş bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti.
Kibrit, anayasanın 45. maddesinin “sağlık hakkını” düzenlediğini ve bunu “devlet herkesin beden ve ruh sağlığı içinde yaşayabilmesini ve tıbbi bakım görmesini sağlamakla ödevlidir” şeklinde emrettiğini hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473