banner564

Buluşma yeri Kuğulu Park

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi, II. Hrisostomos’un demeçlerini protesto edecek

Buluşma yeri Kuğulu Park
banner598
 “Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi”, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un basına verdiği demeçleri eleştirerek, bu amaçla yarın protesto mitingi yapacağını açıkladı. 
Kuğulu Park’ta saat 11.00’de başlayacak protesto mitinginden sonra, Lokmacı Barikatı’na yürünerek, Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi’ni temsilen bir heyet tarafından Kıbrıs Rum tarafındaki Başpiskoposluk binasına gidilip protesto mektubu verilecek. 
Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlar Konseyi, dün Büyük Han’da basın toplantısı düzenleyerek, yarınyapılacak eylem hakkında bilgi verdi. 
Kansu Aksu, basın toplantısında Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlar Konseyi adına yaptığı konuşmada, II. Hrisostomos’un zaman zaman basına verdiği demeçler ve yaptığı açıklamaların bir din adamına yakışmayan, kabul edilemez içerikte olduğunu söyledi. 
Aksu, II. Hrisostomos’un 27 Haziran’da bir gazeteciyle yaptığı söyleşide “Kıbrıs’ta evliler kalabilir, fakat diğerlerinin evlerine gitmeleri lazım” gibi söylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurgudı.
Aksu, “II. Hrisostomos, Kıbrıs’taki dinler arası diyalog çalışmaları çerçevesinde faaliyetlerini bu yöne çevirmeli, dini mirasın korunması konularına ağırlık verilmeli ve siyaset yerine bu konulara odaklanmalıdır” diyerek, tüm halkı Cumartesi yapılacak eyleme devam etti. 

Atun: Kabul edilemez
Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlar Konseyi üyesi Ata Atun da II. Hrisostomos’un sözlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, II. Hrisostomos’un sözlerinin müzakereleri de darbeleyeceğini kaydetti. 
Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu da, II. Hrisostomos’un sözlerinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek, II. Hrisostomos’a herkesin kendi işini yapmasını tavsiye ettiklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474