banner564

Ülke hizmet bekliyor

UBP-HP koalisyon hükümeti, Diyalog’un 3 gün önce manşetinde belirttiği gibi 28 vekilden güvenoyu aldı

Ülke hizmet bekliyor
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Halkın Partisi (HP) koalisyon hükümeti güvenoyu aldı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki oylamada, 28 milletvekili kabul, 13 milletvekili ret oyu verdi. 9 milletvekili oylamaya katılmadı. Diyalog’un geçtiğimiz gün milletvekillerinin görüşüne başvurarak hazırladığı haberde olduğu gibi hükümete 28 milletvekili güvenoyu verdi. Hükümet kanadından UBP milletvekilleri Hüseyin Özgürgün ile Sunat Atun izinli oldukları gerekçesiyle oylamaya katılmadı.

Cumhuriyet Meclisi dün Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre başkanlığında güven oylaması gündemiyle saat 10.45’te olağanüstü toplandı.
Hükümet programıyla ilgili görüşmelerin Çarşamba günü gece yarısından önce tamamlanmasının ardından Bakanlar Kurulu için güven oylaması bir tam gün sonra, dün yapıldı.
Açık oyla yapılan oylamada,  28 milletvekili kabul, 13 milletvekili ret oyu verdi. CTP milletvekili Biray Hamzaoğulları oylamada, “Talimatlarla yönetilmek istemediğim için ret” dedi.
9 milletvekili oylamaya katılmadı. Oylamaya katılmayan DP Milletvekili Koral Çağman, CTP milletvekilleri Sıla Usar İncirli,  Özdil Nami, Fikri Toros, UBP milletvekili Hüseyin Özgürgün, Sunat Atun ve YDP milletvekili Bertan Zaroğlu’nun izinli, Meclis Başkanı ve CTP milletvekili Teberrüken Uluçay ve CTP milletvekili Armağan Candan’ın görevli olduğu belirtildi.
Güvenoyu verenlerin sayısının ret oyu verenlerden fazla olmasıyla UBP-HP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu güvenoyu aldı.

Tatar: Meclis uyum içinde çalışmalı
Başbakan Ersin Tatar oylamadan sonra kürsüye çıkarak,  teşekkür konuşması yaptı.
Hükümete güvenoyu veren, vermeyen milletvekillerine teşekkür eden Tatar, “Bu demokrasinin güzelliğidir. Bu yüce Meclis’te çok önemli çalışmalarda bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
Hükümetin, Kıbrıs konusunda, ekonomik, siyasal, kültürel ve diğer konularda KKTC’ye hizmet için gece gündüz çalışacağını vurgulayan Tatar, bu çalışmaların başarılı olabilmesi için Meclis’te uyum içinde çalışması gerektiğine işaret etti.
Demokrasinin kökleşmesi ve ülkeye hizmet için hep birlikte çalışacaklarını belirten Tatar,  “En büyük temennim, muhalefetin ve iktidarın bu çalışmaları kardeşçe yürütmesidir. Kararın memlekete hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

“Hedef kalkınma ve reform hükümeti”
Başbakan Ersin Tatar, kalkınma ve reform hükümeti olma hedefiyle yola çıktıklarını kaydederek, “Önümüzde yaklaşık 3 buçuk yıllık icraat süresi var. Bu süreyi sonuna kadar en iyi şekilde kullanma, istikrarı sağlama, halkımızın yararına işler yaparken popülizmden uzak, cesur adımlar atma kararlılığındayız” dedi.
Tatar, demokratik, şeffaf, hesap verebilen bir hükümet olacaklarını da kaydederek, “Halkımızın hak ve hukukunun en iyi şekilde korunması şiarından taviz veremeyeceğiz” vurgusunda da bulundu.
Başbakan Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi-Halkın Partisi hükümetinin dün Cumhuriyet Meclisi’nden güvenoyu almasının ardından yazılı açıklama yaptı.
Hükümet programı görüşmelerinde yapılan eleştirilerden yararlanacaklarını da kaydeden Tatar, “41’inci hükümet olarak kalkınma ve reform hükümeti olma hedefiyle yola çıkıyoruz. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne, potansiyeline güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Cesur adımlar atma kararlılığındayız”
Tatar, şunları da kaydetti:
“Yapılmayanlar, yapılamayanlar vardır. Bunları yapmaya kararlıyız. Ülkemizi kalkınma hamlesi içine sokacağız. Ekonomik kalkınma, bu ülke insanının hakkıdır. Güçlü bir devlet yapısı için, güçlü bir ekonomik, sosyal yapıya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz.  Hükümet olarak önümüzde yaklaşık 3 buçuk yıllık bir icraat süresi vardır. Bu süreyi sonuna kadar en iyi şekilde kullanmak, istikrarı sağlamak, halkımızın yararına işler yaparken popülizmden uzak, cesur adımlar atma kararlılığındayız.”

“Meclis çalışmalarına önem vereceğiz”
Demokratik, şeffaf, hesap verebilen bir hükümet olacaklarını belirten Tatar, “Meclis çalışmalarına önem vereceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızı, sendikalarımızı, demokrasimizin önemli unsurları olarak görüyoruz. Projeler yapar, kararlar alır, icraat yaparken onlarla diyalog halinde olacağız” dedi.
Turizmi ve yüksek öğrenimi ekonomik kalkınma için lokomotif sektör olarak gördüklerini de belirten Başbakan Tatar, şunları da ekledi:
“Çevremizin, kültürel varlıklarımızı en büyük zenginlik olduğunu farkındayız. Temiz bir çevre, kültür varlıklarımızın korunması öncelik ve önem verdiğimiz konular olacak. Üretici sektörlerimizin sorunlarının aşılması ve desteklenmesi, sağlık ve ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilerek hizmetlerin çağdaş ölçülere yükseltilmesi için yoğun çaba içerisine gireceğiz. En büyük destekçimiz ve güvenliğimizin tek teminatı Türkiye ile iyi ilişkilerimizi, kardeşlik bağlarımızı daha da geliştirmek istiyoruz. Dünyaya kendimizi daha iyi anlatmak, toplantılarına katıldığımız İslam İşbirliği Teşkilatı ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde daha etkin olabilmek hedefindeyiz.”

“İki devletli çözüm modeli…”
Açıklamasında Kıbrıs konusuna da değinen Ersin Tatar, şöyle devam etti:
“Halkımızın hak ve hukukunun en iyi şekilde korunması şiarından asla taviz veremeyeceğiz. Federal çözüm modelinin artık tüketildiği ve Rum tarafının bizim kabul edebileceğimiz bir federal çözüm anlayışından çok uzak olduğu gerçeğinden hareketle iki devletli çözüm modelinin gündeme gelmesi için gereken çabayı ortaya koyacağız.”

Bir sonraki birleşim 10 Haziran’da
Öte yandan, Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun arifeye denk gelen 3 Haziran Pazartesi günkü birleşimin 10 Haziran’a ertelenmesi kararı onaya sunuldu.
Karar öncesinde, yerinden söz alan TDP milletvekili Zeki Çeler, “Bu durumda, halka tatil vermiyoruz ama kendimize veriyoruz?” ifadeleriyle karara ret oyu verdi.
Pazartesi günkü birleşimin ertelenmesi kararı oy çokluğuyla alındı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 10 Haziran’da saat 10.00’da toplanacak.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ozlemcik
ozlemcik - 5 yıl Önce

ulke hizmet bekler serdarcik dalevereyle kocanlari bekler

KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

TC SERDARI EVE YOLLADI ,,SIRA HEPİNİZE DE GELECEK... VATANDAŞ İCRAAT BEKLİYOR ,,SUAT HÜSEYİN İEŞ GİTMEMİŞ ..AYYLIKLARINDAN KESİLMESİ GEREKİR... GÖN DERİN DIŞARI TEMİZLENECEK OT ÇOK

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474