banner564

İyi uykular KKTC

Güney Kıbrıs 1960’tan bu yana en kapsamlı sağlık reformunu gerçekleştirirken, sigortalı Rumlar sadece bir Euro ödeyerek ilaçlarını mahalledeki eczaneden alabilecek

İyi uykular KKTC
banner598

  Güney Kıbrıs’ta Anastasiadis hükümeti, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1960’tan bu yana ilk kez kapsamlı bir sağlık reformu gerçekleştirdi. Buna göre sigortalı Rum vatandaşları sadece 1 Euro ödeyerek ilaçlarını mahalledeki eczacılardan da alabilecek.

   Rum haber kaynakları ‘YESİ’ adı verilen yeni sağlık sisteminin dünden itibaren yürürlüğe girdiğini belirtirken, sistemin tam olarak oturması için zamana ihtiyaç duyulacağına dikkat çekti.
   Alithia gazetesi, YESİ’nin avantajlarını şu şekilde sıraladı:
“Tüm sağlık hizmetlerinin yaş ve sosyal-ekonomik olgulara bakılmaksızın, eşit olması; her vatandaşın şahsi doktorunun olacak olması; her vatandaşa ait tüm tıbbi geçmişinin kayıtlı bulunduğu elektronik sağlık dosyası bulunacak olması; ilaçlarının çoğunun mahalle eczanelerinden 1 Euro karşılığında alınabilecek olması.”
   Haberde, YESİ’nin birtakım problemleri de bulunduğu ve bu problemler arasında, birtakım teknik ve pratik zorluklar, yeterli sayıda doktorun sisteme dahil olmaması ve devlet hastanelerinin, yeni taleplere yanıt verecek şekilde hazırlık yapılmamış olmasının bulunduğu belirtildi.
   Gazete, YESİ’ye 510 bin hak sahibinin kaydolduğunu yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473