banner564

Yanlıştan vazgeçmedi

“Enosis politikasını şereflendirmek en azından siyasi şizofrenidir” diyen Kiprianu, masadan kalkan Anastasiadis’i eleştirdi:

Yanlıştan vazgeçmedi
banner598
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında dün gerçekleştirilen görüşmede yaşanan gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Kiprianu açıklamasında müzakerelerde yaşanan gelişmeler hakkında duyduğu üzüntü ve hayal kırıklığını ifade etti.
“Müzakerelerde bugün yaşanan gelişmeler hakkında duyduğumuz üzüntü ve hayal kırıklığını dile getirmek istiyorum. Bu gelişmeler süreci yaralayıp, tel örgülerin iki tarafında da Kıbrıs sorununun çözümü ve yurdumuzun yeniden birleşmesi umuduyla yaşayan binlerce insanı hayal kırıklığına uğratmaktadır” diyen Kiprianu, Enosis referandumunun yıldönümünü anılması için geçen Cuma günü Meclis’te bazı siyasal partilerin aldıkları kararın yanlış olduğunu tekrarladı.

Anastasiadis’i suçladı…
“Bugün tekrar geriye dönmek ve Enosis politikasını şereflendirmek en azından siyasi şizofrenidir” diyen Kiprianu, “Biz, bu kararın alındığı günden itibaren müzakerelerde ciddi sorunlar yaratacağına dair uyarmıştık” ifadelerini kullandı.
Kiprianu, Rum Meclisinden çıkan kararın yanlış olduğunu Anastasiadis’in ilk baştan kabul etmesi gerektiğini belirterek “Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin endişelerini giderme yollarını bulmalıydı. Maalesef bunu yapmadı. Aynı yanlış tutumu bugün de sürdürdü. Sayın Anastasiadis bugünkü buluşmadan sonra krizin nasıl aşılacağına odaklanma yerine, ne yazık ki, dolaylı da olsa, sorumluluk atma oyununa başladı” dedi.

Türkiye’ye önemli görev düşüyor…
Müzakerelerin devam etmesi için diyalog yolunun tıkanmaması gerektiğine vurgu yapan Kiprianu bu konuda Türkiye’ye de görev düştüğünü savundu. 
Kiprianu, “Müzakere masasında, Türkiye’nin niyeti görülecektir. Eğer Türkiye uzlaşmaz olmaya devam ederse, o zaman açığa çıkmış olacaktır. Ancak tam aksine, eğer görüşmeler şimdi kesilirse, Kıbrıs sorunu çözümsüz kalmaya devam edecek ve çok muhtemeldir ki bize de sorumluluklar yüklenecektir. Diyaloğun devam etmesinin yolunu bulmalıyız. Çabamızı sonuna kadar sürdürmeli, bu yolu sonuna kadar yürümeliyiz ve küçük partisel çıkarlar ya da küçük siyasal arzular uğruna bunu kurban etmemeliyiz. Biz gelecek seçimleri düşünerek hareket etmiyoruz. Hepimiz gelecek nesilleri düşünerek hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473