banner564

İlk etap tamamlandı

Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu başlarken dün büyük bir heyecana sahne oldu

İlk etap tamamlandı
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık himayelerinde Başbakanlık Spor Dairesi’nin, Turizm Bakanlığı’nın ve diğer sponsorların katkıları ile KKTC'de bisiklet sporunun gelişimine katkı sağlamak, aktif ve sağlıklı yaşamı özendirmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet turizminin başlatılmasına öncülük etmek amacı ile KKTC Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen, Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu ikincisinin ilk etabı ta-mamlandı.
182 kilometre uzunluğunda olan, “İskele Karpaz Etabı” olarak isimlendirilen etap Girne Kapısı’ndan başlayarak sırasıyla Lefkoşa, Dörtyol, İskele, Boğaz, Büyükkonuk, Tatlısu, Dört-yol, Lefkoşa güzergâhında devam etti ve Girne Kapısı'nda son buldu. 

Torku Şeker sporcusu Ahmet Örken etap birincisi oldu
182 kilometre uzunluğundaki etabı birinci tamamlayan Torku Şeker Spor sporcusu Ahmet 
Örken oldu.
Yarışı ikinci tamamlayan Biemme takımından Vasii Kalinovskiy olurken, üçüncü tamamlayan isim ise Kazakistan Milli Takımı'ndan Gidich Yevgeniy oldu. 

Lider mayolar belirlendi
Birinci etap yarışının lider mayoları da belli oldu. Genel Klasman Mayosu / sarı mayo ile Hız Mayosu / Yeşil mayo Torku Şeker Spor'dan Ahmet Örken'in olurken, En iyi Yokuş mayosu / mavi Mayo yine Torku Şeker Spor'dan Luca Chirico'nun oldu. Kıbrıs Güzellikleri Mayosu olan Magenta Mayo'nun sahibi ise Kolls Cycling Takımı'ndan Vitaliy Buts oldu.
Muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirilen etkinlikte birincilik ödülünü kazanan Ahmet Örken, ödülünü Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi'den aldı.
Etabı ikinci tamamlayan Biemmi Takımından Kalinovskiy'e ödülünü Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir takdim etti.
Etabı üçüncü tamamlayan Kazakistan Milli Takımı'ndan Gidich Yevgeniy'e ise ödülünü 
Geçitkale Başkanı Hasan Öztaş takdim etti.

İkinci etap bugün koşulacak
Bisiklet Turu’nun 2. Etabı bugün koşulacak ve 167 kilometre uzunluğunda olacak. “Mağusa Etabı” olarak isimlendirilen etap Girne Kapısı’ndan başlayacak sırasıyla Lefkoşa, Mağusa, Boğaz, Geçitkale, Esentepe, Değirmenlik, Lefkoşa güzergâhında devam edecek ve Girne 
Kapısı'nda son bulacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473