banner564

Yargıya başvurulacak

TDP yetkilileri, güvenlikle ilgili 7 yasa tasarısı hakkında mücadele başlatacaklarını duyurdu

Yargıya başvurulacak
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Boysan Boyra ve Parti Meclisi üyesi Ahmet Said Sayın ile birlikte dün parti genel merkezinde güvenlikle ilgili 7 yasa tasarısı hakkında basın toplantısı düzenledi. 
Verilen bilgiye göre, ülkenin çok kritik ve anlamlı günlerden geçtiğini belirten Özyiğit, toplumun geleceğini şekillendirecek Ekonomik Protokolün de tıpkı su konusunda olduğu gibi kapalı kapılar arkasında konuşulduğunu söyledi. Ekonomik Protokolün halktan, Meclis'ten, siyasi partilerden ve örgütlerden ısrarla saklandığını, kaç kez talep etmelerine rağmen bilgi edinemediklerini ifade eden Özyiğit, toplumun öz varlıklarının devredilmesi, demokratik hak ve özgürlüklerin geri götürülmesi noktasında ciddi endişeleri olduğunu ifade etti. 
Özyiğit, Ekonomik Protokolün halktan, Meclis'ten, siyasi partilerden ve örgütlerden ısrarla saklandığını, kaç kez talep etmelerine rağmen bilgi edinemediklerini söyleyerek, "Protokolün içeriği neden gizlenmektedir? Şeffaflık anlayışları bu mudur" diye sordu. 
TDP olarak güvenlikle ilgili yasa tasarılarına karşı hayat bulmaması için mücadele edeceklerini, geçmesi halinde ise konuyu yargıya taşıyacaklarını açıklayan Özyiğit, "Abdülhamit yasalarının bu ülkede yeri yoktur" dedi. 

“Şimdi susarsak…”
TDP Genel Sekreteri Asım İdris de, güvenlikle ilgili yasa tasarılarının toplumu bastırmaya, susturmaya yönelik olduğunu ileri sürerek, "Şimdi susarsak, ileride hiç konuşamayacağız" dedi. 
TDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Boysan Boyra, temel hak ve özgürlüklerin ciddi anlamda kısıtlanmasına neden olacak içerikte olan güvenlikle ilgili 7 yasa tasarısının hayat bulması halinde polis devleti yaratılacağını öne sürdü. Herkesin herkesten şüphe edeceği, konuşmaktan dahi korkacağı, paranoyak bir ortam yaratılacağını savunan Boyra, "Bu yasalarla toplum nereye götürülmek istenmektedir" diye sordu. 
TDP MYK Üyesi Boysan Boyra da Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Meclis'e gönderilen; Telekomünikasyon Yoluyla Yapılan İletişimin Denetlenmesi Yasa Tasarısı, Teknik Araçlarla İzleme Yasa Tasarısı, Polis Tarafından Kullanılan Muhbirin Ödüllendirilmesi Yasa Tasarısı, Kontrollü Teslimat Yasa Tasarısı, Gizli Soruşturmacı Görevlendirilmesi ve Kullanılması Yasa Tasarısı, Etkin Pişmanlık Yasa Tasarısı, Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarılarının içeriği hakkında bilgilere vererek, değerlendirmelerde bulundu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473