banner564

Tekne sahibi tutuklandı

Suriyeli göçmenler Kofünye’deki merkeze yerleştirildi

Tekne sahibi tutuklandı
banner598
 Akama’nın 14 deniz mili kuzey açığında geçtiğimiz akşam tespit edilen balıkçı teknesinde bulunan Suriyeli göçmenlerin “Köfünye”deki (Geçitkale) sığınmacı merkezine yerleştirildiği, olayla ilgili Suriye kökenli bir kişinin de tutuklandığı belirtildi. 
   Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Baf Kaza Mahkemesi’nin, 27 Suriye vatandaşını, tekneyle, Türkiye’den Güney Kıbrıs’a taşımakla sorumlu olduğu belirtilen 41 yaşındaki Suriyeli hakkında sekiz gün tutukluluk emri verdiğini yazdılar. 
   Gazete teknede bulunan göçmenlerin tanıklıklarına göre, her bir göçmenin, kendilerini Güney Kıbrıs’a götürmesi için söz konusu Suriyeliye, 2 bin Euro verdiğini belirtti. 
   Gazete teknede 19 erkek, 6 kadın ve 3’ü çocuk olmak üzere toplam 28 kişinin tespit edildiğini de anımsattı. 
   Habere göre Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, Türkiye üzerinden Güney Kıbrıs’a gelen, 28 kişiden oluşan tekneye ilişkin olayı münferit olarak nitelendirdi. 
  Hasikos, söz konusu kişilerin “Köfünye”ye (Geçitkale) taşındığını, burada, ilgi duyanların siyasi sığınma için başvuru talebinde bulunabileceğini ifade etti. 

KKTC’ye suçlama

   Gazete aynı haberinin içerisinde, Rum polisinin geçtiğimiz Perşembe akşamı Akaki bölgesinde, ara bölgeden çıkarak Güney Kıbrıs’a geçen bir araç tespit ettiğini yazdı. 
   Gazete söz konusu aracın, kontrol için durmadığını, arabanın güzergahından kaçmaya çalışan polisin ise hafif şekilde yaralandığını belirtti. 
   Rum polisinin, daha sonra aracı, park halinde, içerisinde dört yolcunun bulunduğu açık bir alanda tespit ettiğini belirten gazete araç şoförünün ise olay yerinden kaçtığını ve aranmakta olduğunu yazdı. 
   Habere göre polis, araçta bir Hintli, bir Bangladeşli ve reşit olmayan 2 İranlı tespit etti. 
   Mahkemeye çıkarılan Hintli hakkında tutukluk emri verilirken kaçak göçmen olduğu belirlenen Bangladeşli de tutuklandı. İranlılar ise Sosyal Hizmetler Dairesi’ne götürüldü. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474