banner564

“Yine lafta kalacak”

Hükümet yolsuzlukların üzerine gideceğini açıklarken, vatandaşlar bu konuda umutlu olmadıklarını dile getirdi

“Yine lafta kalacak”
banner598
Çiğdem AYDIN
Hükümetin geçmişte yaşanan ve kapatılan yolsuzluk dosyalarını yeniden açarak aydınlığa kavuşturacağına dair açıklamaları vatandaşı tatmin etmedi. 
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, hükümetin açıklamalarının güzel olduğunu ancak bir sonuca varamayacağını savundu.
Şimdiye kadar tüm yolsuzlukların üstünün örtüldüğünü, kimsenin yargılanmadığını ifade eden vatandaşlar, bu hükümetin de konuyu ucu açık bırakacağını ileri sürdü.
Vatandaşlar, “Umarız yolsuzlukların üzerine gidilir ve suçlular yargılanır ancak pek umudumuz yok” görüşünde birleşti.

Vatandaş ne dedi?

Tunahan Koçyiğit: Hepsi bir birine gebe
Ben destek veriyorum ama bir şey çıkacağını da düşünmüyorum. Bence bu hükümet bu yolsuzlukları ortaya çıkaramaz. Çünkü hepsi bir birine gebedir, hepsi birbirine bir şekilde menfaatleri dokunacağı için hiçbir şeyin açığa çıkarılabileceğini sanmıyorum. 

Ayla Akpınar: Vatandaşın çenesini yoracaklar
Bence bu hükümette hiçbir şey yapamayacak yolsuzluk konularında. Daha önce gelen giden hükümetlerde birçok aksaklıkları vardır. Neye göre yapacaklar bu soruşturmaları… Yargılamaları yasa yapmıyor ki yapsın. O yüzden ben inandırıcı bulmadım ve yine her zamanki gibi vatandaşın çenesini yoracaklar o kadar… Ama yapabilirlerse ki umudum yoktur destek verirdim bir vatandaş olarak.

Serhan Kumru: Bal tutan parmağını yalar 
İnşallah yapabilirler… Bal tutan parmağını yalar inşallah balın çekiciliğine kapılıp da kendileri de yolsuzluk yapmazlar. Bilmiyorum göreceğiz. Bu bana göre çok tuhaf herkes konuşuyor, herkes şikâyetçi ama mikrofona konuşmaya gelince herkes kaçıyor. Mademki konuşmuyoruz, şikâyetimizi rahatsızlığımızı dile getirmekten, ‘bu yolsuzluk yaptı’ demekten korkuyoruz her türlü yolsuzluk da müstahaktır bize. Olan biten her şey müstahaktır bize… Çünkü boş konuşuyoruz. ‘Yoksuzluklar yargılanmalıdır’ diye yüksek sesle söylemediğimiz sürece de her şey bize müstahaktır.

Levent Emsal: Tam destek veriyorum
Yapabileceklerini düşünüyorum… Halka bunu taahhüt ederek geldiler ve yapmalıdırlar. Bana umut vaat ediyorlar ama inşallah soruşturmak kamuoyuna paylaşmakla kalmaz birilerinin artık yargılanması gerekir. Ben bu kanıdayım. Tam destek veriyorum.

Lütfi Özter: Tüm kurumlar seferber olmalı
İnşallah giderler ama hükümetin yolsuzlukların üzerine gitmesi ile bitmiyor. Bazı konular devlet içerisinde de tıkanıyor bazı şeyler ilerletilmiyor. Özellikle bazı konular.  Elbette destek veririm… Kim bu halkın, kim yetimin hakkını yemişse, kim bu devleti zarara uğratmışsa hepsinin yargılanmasını isterim ama dediğim gibi sadece hükümetlerin üzerine gitmesi ile olmaz savcılığın, polisin ve devletin tüm kurumları top yekûn seferber olmalıdır.

İzzet Mannaş: ‘Ağam paşam’ düzeni
Yeni hükümet biraz dinamik geldi sanırım, güzel şeyler olacak. Halkın güvenini tazelemek için yargılamaları ve yolsuzlukları açığa kavuşturmaları gerekiyor. Ancak bunu yapabilirler mi onda şüpheliyim. Bunca zaman KKTC’de ‘ağam paşam’ düzeni şeklinde yaşanıyor, batmış durumdayız.  Her konuda bunu diriltmeleri toplumun güvenini yeniden kazanmaları gerekiyor aksi halde daha da dibe çökeceğiz ve bundan hiç birimiz memnun olmayacağız. Hükümet edenler de dâhil…

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474