banner564

YKP tepkili

Alpay Durduran, “Birbirlerine dürüst olamayan liderlerle sorun çözülemez, söyledikleriyle kastettikleri aynı olmalıdır” dedi

YKP tepkili
banner598

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Kıbrıs sorununda son gelişmeler konusunda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, Rasıh Keskiner, Hamit Aygün ve Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özyücekök katılırken, YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ile YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran birer konuşma yaptı. 
Murat Kanatlı, ülkede birçok gelişme yaşanan bir dönemde bulunulduğunu, YKP için Kıbrıs konusunun her zaman önemli bir unsur olduğunu söyledi.
Kanatlı, Kıbrıs sorunun her şeyi engelleyen ve kısıtlayan bir unsur olduğundan, bu konudaki gelişmeleri yakın bir şekilde takip ettiklerini ifade etti.

“Oynanan oyunu gözler önüne serdi”
YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran da partinin basın açıklamasını okudu.
Kıbrıslı Rum liderin geçtiğimiz günlerde düzenlediği bilgilendirme toplantısının ardından, yapılan açıklamaların, “oynanan oyunu gözler önüne serdiğini” savunan Durduran, anlaşma isteği olan kesimlerin bunlara dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

 “Kıbrıs’ın çıkarını düşünerek hareket etmeliler”
Durduran, liderlerin; 11 Şubat belgesinde yer alan “olumlu bir ortam yaratılmayı amaçlama”, “karşılıklı suçlamalardan kaçınma”, “güven artırıcı önlemleri uygulama çabaları” gibi unsurlara yönelik adımları atmadığını savundu.

Garanti, güvenlik, dönüşümlü başkanlık ve tazminat konularında, liderlerin açıklamalarını karşılaştıran Durduran, tarafların sürekli “Kıbrıslı Türklerin veya Rumların yararına bir anlaşma veya çözümü” tekrar edip durduğunu belirtti.

“Bilgilendirme yapılmadı”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Durduran, Kıbrıs sorununa ilişkin Cumhurbaşkanı’nın kendileriyle direkt temas kurmadığını, bilgi vermediğini, basında çıkan açıklamalarını takip ederek bilgi aldıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473