banner564

Demirdağ bildiri sundu

GAÜ, Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumunda temsil edildi   

Demirdağ bildiri sundu
banner598

    Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi,  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi,  Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliği ile düzenlenen Atabetü’l Hakâyık’ın Basılışının 100. Yıl Dönümü Adına X. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumuna “Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesi’nde Geniş Zaman” başlıklı bildirisiyle katıldı. 

   Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde bu yıl 10. düzenlenen X. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumunda Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Çin, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Macaristan, Moğolistan, Nahcivan, Polonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna ve Türkiye olmak üzere 17 ülkeden toplam 282  bilim insanlarının katılımıyla yaklaşık 240 bildiri sunuldu. 
   KKTC’den sadece  Girne Amerikan Üniversitesinin katıldığı sempozyumda  Eğitim Fakültesi,  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elza Alışova Demirdağ “Türkiye Türkçesi ve Azerbaycan Türkçesinde Geniş Zaman” başlıklı bildirisini sundu. Demirdağ, sunumunda Oğuz lehçe grubuna ait ve bir birine çok yakın olan iki dilde zamanla oluşan farklılıklara ve benzerliklere dikkat çekti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473